Fake news distribuit pe Facebook în numele Ministerului Sănătății: un desen-text în stilul lui Dan Perjovschi cu mesaj cinic

2 luni in urmă 10

Un desen-text realizat în stilul artistului Dan Perjovschi, cu un mesaj cinic în contextul pandemiei, a fost distribuit în acest weekend pe Facebook în numele Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a precizat că postarea care circulă pe Facebook „este un fals, nu a fost postată niciodată pe pagina oficială a Ministerului Sănătății”.

Postarea falsă:

Artistul Dan Perjovschi, care are o colaborare cu Ministerul Sănătății pentru promovarea campaniei de vaccinare, a scris pe pagina sa de Facebook că desenul nu îi aparține.

„Circula un FaKe pe o pagina Fake a Ministerului Sanatatii atribuit mie. E un desen-text in stilul meu. Multa lume foloseste alb si negru, taie cuvinte, schimba silabe si intoarce litere in stilul meu. Doar ca eu nu sint cinic. Desenul cu Sf.Petru nu e al meu. Cel cu pupatul la vara da”, a precizat Dan Perjovschi.

De asemenea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat, într-o postare pe Facebook, minciunile și calomniile la adresa sa:

Reteta clasica a unui fake news de succes e sa iei o informatie reala si sa o amesteci cu fictiunea.

#DA: Avem o colaborare cu artistul Dan Perjovschi pentru postari pe pagina Ministerului Sanatatii.

#NU: Aceasta postare / meme nu a existat niciodata pe pagina institutiei pe care o conduc.

Si o voi mai conduce, in ciuda deranjului major provocat unora care de vreo doua luni produc zilnic calomnii, minciuni si fake-uri.

Sanatate si o duminica frumoasa in continuare!”

Citește și 

Dan Perjovschi, implicat în campania pro vaccinare a Ministerului Sănătății: Fac desene de mobilizare. Nu sunt „esențial” în criză / Primul desen publicat

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă