Faimosul fizician Stephen Hawking surprinde omenirea și după moarte: Controversata teorie de la facerea lumii prezisă de britanic VIDEO

3 săptămâni in urmă 45

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 01:28

159 citiri

Trei astronomi au reușit să vină cu o teorie legată de evenimentul Big Bang, care s-a produs odată cu facerea lumii și crearea universului, ce confirmă un fenomen anticipat de Stephen Hawking, faimosul fizician englez, în urmă cu multe decenii. Cercetătorii de astăzi susțin că găurile negre primordiale ar putea explica materia întunecată, lucru care ar putea fi testat, în curând, de noul telescop spațial James Webb lansat pe 25 decembrie 2021 de NASA.

Aceasta implică constituirea unui nou model al universului timpuriu, creat de către astrofizicieni de la Universitățile Yale, Miami, ambele din Statele unite și de la Agenția Spațială Europeană (ESA), potrivit Live Science.

”Ceea ce mi se pare personal foarte interesant la această idee este modul în care ea unifică în mod elegant, cele două probleme provocatoare la care lucrăm, aceea de a investiga natura materiei întunecate și formarea și dezvoltarea găurilor negre”, a spus Priyamvada Natarajan, de la Universitatea Yale, co-autorul studiului.

În plus, mai multe instrumente noi, inclusiv telescopul spațial James Webb al NASA, ar putea produce datele necesare pentru a evalua în cele din urmă, faimoasa teorie a lui Hawking.

Secretul alinierii Marii Piramide de la Giza, descifrat: De mii de ani nu s-a știut VIDEO

În anul 1971, fizicianul englez, care a murit în 2018, a sugerat că găurile negre s-au format în mediul haotic din primele momente ale Big Bang-ului. Hawking a spus atunci că aceste găuri negre ”primordiale” ar putea fi responsabile de existența materiei întunecate. Deși ideea era interesantă, astrofizicienii nu au adoptat-o, căutând alte teorii.

Materia întunecată reprezintă peste 80% din toată materia din univers, dar ea nu interacționează direct cu lumina, în niciun fel. Pur și simplu, ea plutește, fiind masivă, dar afectează gravitația galaxiilor.

Misterul de la Tunguska descifrat de NASA. O explozie colosală, de 1.000 de ori mai puternică decât la Hiroshima, a lovit Pământul VIDEO

În cele mai recente cercetări, Natarajan, Nico Cappelluti de la Universitatea Miami și Gunther Hasinger de la ESA au analizat în profunzime teoria găurilor negre primordiale, explorând modul în care acestea ar putea explica materia întunecată și, eventual, rezolva alte provocări cosmologice.

Noua lucrare prezintă presupunerea că găurile negre primordiale aveau masa de aproximativ 1,4 ori mai mare decât cea a Soarelui. Ei au construit un model al universului care a înlocuit toată materia întunecată cu aceste găuri negre.

”Studiul nostru arată că putem rezolva misterele cosmologiei moderne de la natura materiei întunecate în sine până la originea găurilor negre supermasive”, a spus Cappelluti.

Citeste si:

 Misteriosul fenomen produs după Big Bang anticipat de englez

Un grup internațional de astronomi a venit cu o teorie legată de misteriosul fenomen Big Bang, care confirmă predicția faimosului fizician britanic Stephen Hawking din anii ’70. Astfel,...

 Oamenii de știință sunt derutați VIDEO

Universul are numeroase mistere care nu au putut fi descifrate de către oamenii de știință, deși în ultimele decenii au existat foarte multe misiuni de explorare a cosmosului. Dintre acestea,...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă