Faimoasele muzee ale Vaticanului se redeschid pentru public. Au fost inchise complet trei luni din cauza pandemiei

3 săptămâni in urmă 11

Muzeele Vaticanului, care includ faimoasa Capela Sixtina, se vor redeschide incepand de luni, 1 februarie, dupa ce au fost inchise timp de 88 de zile din cauza restrictiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, informeaza AFP.

Colectiile vor putea fi admirate de luni pana sambata, insa vizitatorii vor trebui sa-si rezerve biletele in avans si li se vor aloca intervale orare pentru vizita.

Responsabilii muzeelor au profitat de aceasta inchidere - cea mai lunga de la Al Doilea Razboi Mondial - pentru a efectua lucrari de intretinere si restaurare, cum ar fi curatarea prafului de pe frescele din secolul al XV-lea care impodobeau peretii laterali ai Capelei Sixtine, o bijuterie a muzeelor care atrage circa sase milioane de vizitatori pe an.

Acest anunt vine dupa cel al autoritatilor italiene privind o relaxare a restrictiilor impuse in contextul pandemiei de COVID-19, toate regiunile tarii, cu exceptia a cinci, urmand sa fie plasate de luni in categoria "galbena", cu risc scazut. Aceasta va permite barurilor, restaurantelor, dar si muzeelor, sa se redeschida in timpul zilei.

De asemenea, Colosseum-ul si Forumul Roman vor primi din nou vizitatori incepand de luni, insa ambele situri vor ramane inchise in weekend.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă