Facebook va relua distribuirea știrilor în Australia. Oficial: Interdicția se va ridica în următoarele zile

1 săptămână in urmă 1

Facebook a anunțat că va ridica restricția publicării știrilor pentru utilizatorii din Australia, după ce a ajuns la un acord cu guvernul de la Canberra, potrivit Mediafax care citează BBC. Guvernul din Australia va modifica legea care-i obligă pe giganţii tehnologici să plătească mass-media pentru preluarea ştirilor

Utilizatorii rețelei Facebook din Australia au descoperit, joi,că nu mai au nicio știre locală sau internațională în news feed, asta  după ce rețeaua de socializare a blocat tot conținutul media. Decizia Facebook a venit în urma unei dispute cu guvernul privind plata pentru conținut.

Reprezentanții companiei Facebook au anunțat, marți, că  vor relua furnizarea ştirilor în Australia. Oficialul australian Josh Frydenberg a declarat că șeful Facebook, Mark Zuckerberg, i-a spus că interdicția se va încheia „în următoarele zile”, după ce perechea a purtat discuții, potrivit BBC.

Acestea le-a mai declarat reporterilor că „Facebook s-a împrietenit cu Australia”.

De asemenea, acesta a mai spus că vor fi aduse mai multe amendamente codului de conduită.

„Pe viitor, guvernul a clarificat că vom păstra capacitatea de a decide dacă știrile vor apărea pe Facebook, pentru a nu fi supuși automat negocierilor forțate”, a declarat Campbell Brown, vicepreședinte al parteneriatelor de știri la Facebook.

Autorităţile australiene au elaborat legea pentru a „echilibra condiţiile de joc” între giganţii tehnologici şi companiile de mass-media. Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi în publicitate digitală în mass-media australiană în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook, au precizat iniţiatorii proiectului, potrivit Mediafax.

Google a amenințat, de asemenea, că va retrage motorul său principal de căutare din Australia, dar compania a convenit recent acorduri cu companii media locale, inclusiv Nine Entertainment, Seven West Media și Rupert Murdoch’s News Corporation.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă