Facebook și Instagram i-au blocat accesul lui Donald Trump la conturile sale „cel puțin” până la finalul mandatului

1 lună in urmă 1


Fondatorul gigantului american Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, că Donald Trump nu mai are acces la conturile sale de Facebook și Instagram. Contul lui Trump este blocat pentru cel puțin următoarele două săptămâni, “până când o tranziție pașnică este încheiată”. Zuckerberg spune încă că este posibil că termenul să devină unul „nelimitat”.


Zuckerberg consideră că Trump a folosit platformele de socializare pentru a provoca „violențe suplimentare”, făcând referire la evenimentele de miercuri, din America, când susținători ai lui Trump care contestă victoria lui Joe Biden la președinția Statelor Unite au intrat cu forța în clădirea Congresului, unde au făcut victime și pagube.


Patru morți au fost înregistrate în urma violențelor din Washington: o femeie a fost împușcată, iar alte trei persoane au murit din cauza unor „urgențe medicale”.


Declarația lui Mark Zuckerberg:


„Evenimentele
șocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că președintele Donald
Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina
tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.


Mark Zuckerberg

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a admite, mai degrabă, decât a condamna acțiunile susținătorilor săi în clădirea Capitolului, a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Ieri am eliminat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor - și probabil intenția lor - ar fi să provoace violențe suplimentare.


După
certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru
întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase și
zilele după inaugurare trec pașnic și în conformitate cu normele democratice
stabilite.


În ultimii ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile noastre reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic”.


Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem block-ul pe care l-am plasat pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat, cel puțin pentru următoarele două săptămâni, până când o tranziție pașnică este încheiată.

Mark Zuckerberg:
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzuck%2Fposts%2F10112681480907401&width=500&show_text=true&height=269&appId" width="500" height="269" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă