Fabrică pentru Premier League: clubul din Anglia care a vândut jucători de 150 de milioane de euro în ultimii 5 ani

1 lună in urmă 22

Nu mai puțin de 13 jucători care au trecut pe la Brentford au debutat în Premier League în ultimii 5 ani. 90% dintre aceștia au fost cedați de micuța echipă, care a fost aproape de promovare în vară, direct la echipa pentru care au debutat. 

Trei au retrogradat ori au plecat din Anglia între timp. Însă, și așa, echipa este una fantastică, una care, în mod sigur, ar evita retrogradarea. Fotbaliștii sunt: Button (Fulham/Brighton/WBA) - Konsa (Aston Villa), Tarkowski (Burnley), Egan, O'Connell (ambii Sheffield United) - Dallas (Leeds), Sawyers (West Brom), Benrahma (West Ham) - Watkins (Aston Villa), Maupay (Brighton), A. Gray* (Burnley/Watford). 

Rezerve: Mepham*, Jota Peleteiro* (*retrogradați / plecați între timp) Deși toți fundașii sunt stoperi de meserie, Konsa și O’Connell au fost folosiți, uneori, și în flancul stâng ori drept. 

În afară de Andre Gray, retrogradat cu Watford, restul joacă în continuare în prima ligă. Singurul care n-a fost cedat direct la echipa care l-a debutat în Premier League este portarul Button, vândut la Fulham, în Championship, care l-a cedat, în cele din urmă, la Brighton. Aici a debutat în Premier, acum e la WBA.

Cotele imense 

Iar cotele transfermarkt sunt amețitoare pentru mulți dintre fotbaliști (M înseamnă milioane de euro): Button (1,2M) - Konsa (12M), Tarkowski (28M), Egan (13M), O’Connell (9,5M) - Dallas (3M), Sawyers (3,5M), Benrahma (22M) - Watkins (30M), Maupay (22M), A. Gray (5M). Total, 149,2 milioane de euro. 

Ce mai, un prim "11" de 150 de milioane de euro! Mai mult, cu mici excepții, precum Button și Benrahma, restul fotbaliștilor sunt titulari indiscutabili. 

O’Connell e accidentat după 0-1 cu Villa în etapa a doua, însă până atunci jucase cele 180 de minute. Iar lui Sheffield nu-i merge foarte bine fără el. Gray a fost și el accidentat câteva etape și n-a bifat decât 9 meciuri în acest sezon, însă a revenit alături de Troy Deeney în atacul lui Watford la ultimul meci (1-0 cu Norwich).

În vară, elevii danezului Thomas Frank au fost aproape de o promovare istorică. Au pierdut în finala cu Fulham ocazia de a pătrunde în premieră în Premier League. Brentford mai fusese atât de aproape în 2015, când a ajuns în semifinala play-off-ului de promovare, însă Middlesbrough n-a avut milă (1-5 la general). 

Brentford a jucat în prima ligă (Football League First Division, precursoarea Premier League) doar înainte de cel de-Al doilea Război Mondial, însă conflictul planetar a adâncit hăul și a aruncat echipa într-o luptă crâncenă în ligile inferioare engleze. 

Picată în primul sezon de după Război, Brentford avea să ajungă în 1954 în liga a treia. Apoi, în a patra. În perioada în care clubul se zbătea în anonimat, l-a avut în lotul primei echipe și pe juniorul Bradley Walsh, devenit ulterior actor și cunoscut pentru rolurile sale din seriale britanice precum Doctor Who.

Citește și alte știri din Premier League: 

Lockdown național în Anglia » Ce se întâmplă cu meciurile din Premier LeagueAston Villa - Liverpool, în pericol?! Alt focar de coronavirus în Premier League, clubul și-a închis baza de antrenament

Opulența supremă la un priveghi din Ciorogârla. Ce-au putut să făcă interlopii și ce-au pățit după

Libertatea

Playtech: Carmen Harra, PREVIZIUNI noi pentru România. Ce ne așteaptă în februarie 2021, veștile sunt extrem de proaste...
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă