Fabrica de medicamente Terapia din Cluj va produce din iunie medicamentul Favipiravir

1 lună in urmă 66


Medicamentul antiviral Favipiravir, folosit tratarea cazurilor ușoare și medii de COVID-19 va fi produs de luna viitoare de fabrica de medicamente Terapia Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei, Dragoş Damian, potrivit Ziarul Financiar.


În fabrica Terapia din Cluj urmează să înceapă producţia medicamentului, după ce până acum producătorul l-a importat de la compania mamă - Sun Pharma din India.


Până la 100.000 de cutii din acest medicament pot ieşi de pe porţile fabricii de medicamente din Cluj-Napoca.


„Favipiravir este folosit pe scară foarte largă pe continentul asiatic, este de provenienţă japoneză şi, de obicei, medicamentele din Japonia nu prea ajung în Uniunea Europeană, în schimb sunt foarte prezente în Asia. Este un medicament dezvoltat ca antivirus gripal. De 10 ani este dezvoltat în Japonia şi a demonstrat eficienţă, în studiile clinice, şi pentru noul coronavirus”, a precizat Dragoș Damian pentru Ziarul Financiar.


Protocolul de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 a fost modificat, iar antiviralul Favipiravir poate fi prescris şi de medicul de familie. Modificarea a avut loc la finalul lunii aprilie.


„Medicii de familie pot folosi antiviralul oral, care este favipiravirul, pentru că acesta se foloseşte în formele uşoare şi medii de boală, în formele medii şi severe se foloseşte antiviralul injectabil, care este remdesivirul, şi care este lăsat pentru uzul în spital”, a explicat atunci medicul Virgil Musta.


Noul protocol de tratament anti-Covid 19 nu mai conţine şi plaquenilul, un medicament creat iniţial pentru afecţiuni reumatice şi dermatologice, şi nici antiviralul umifenovir.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă