Expoziţie inedită de construcţii LEGO. În weekend, timişorenii au călătorit, în lumea oraşelor în miniatură

3 săptămâni in urmă 10

De Iulia Pop.
Publicat: 12.04.2021, 15:38.
Actualizat: 12.04.2021, 15:39

Pasiunea nu are vârstă, atunci când vine vorba de jocul cu cărămizi colorate. O dovedesc organizatorii unei expoziţii LEGO, din Timişoara. Bucată cu bucată, cei care au ajuns acolo au creat machete cu elemente ce recreează oraşe în miniatură, clădiri, trenuleţe sau chiar automobile.

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Timişorenii au călătorit, în weekend, în lumea oraşelor în miniatură, unde imaginaţia şi creativitatea sunt exprimate prin piese LEGO.

Pasionat de LEGO: Sunt mândru ca oamenii au reuşit să promoveze noile seturi şi sper ca copiii să încerce să construiască cât mai mult pentru că le dezvoltă creativitatea. Cât mai bine, să fie creativi, să gândească şi să încerce să-şi imagineze viitorul. Pe vremea cand eram eu mai mic erau trenuri, maşini de pompieri şi avioane. Dacă vrei să construieşti un oraş ai nevoie să ştii şi un pic de arhitectură, contează mult şi te dezvoltă pe această latură arhitecturală și de design, iar pentru copii e foarte bine, pentru că ii dezvoltă.

Reporter: Şi cum se mişcă astea, că nu înţeleg?

Pasionat de LEGO: E mecanică. Un instrument care vine cu setul de lego.

Şi nu doar copiii sunt atraşi de această mecanică inedită. Din echipa pasionaţilor de LEGO face parte și Laszlo, un tânăr IT-ist din Cluj-Napoca, care şi-a descoperit pasiunea în urmă cu 20 de ani.

Balogh Laszlo - pasionat de LEGO: Putem să vedem foarte multe mini figurine, ultima dată când le-am numărat erau 1000, care se uită la un concert luminat cu 25 metri bandă de led. E o construcţie din 20.000 de piese care a durat mult, mult timp.

Iulia Pop – reporter Observator: Piesa de rezistență a expoziţiei de la Timişoara este construcţia care arată un concert cum nu am mai văzut de mult. Cu mii de oameni a căror singură grijă este distracţia. Acesta este de altfel şi mesajul pe care vor să îl transmită organizatorii. Cu responsabilitate vom putea trece peste pandemie şi ne vom putea întoarce la viaţa de dinainte.

Piesele de joc se transformă în mici opere de artă, dacă aveţi răbdare şi puneţi şi un strop de pasiune.

Sever Alicu - Asociația Brikenburg: Dat fiind faptul că din cărămizile lego se poate, practic, construi orice, fiecare dacă are o idee încearcă să o pună în practică.

Expoziţia de la Timişoara a avut loc în weekend.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă