Expoziție de nuduri în Primăria Sectorului 1. Marcel Ciolacu: „Românul intră în hol, își face cruce și pleacă”

1 lună in urmă 8


Avocatul Mihai Drăgan a postat miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, imagini cu mai multe sculpturi de mari dimensiuni care au fost amplasate pe holul Primăriei Sectorului 1. În urmă cu câteva zile, instituția condusă de Clotilde Armand anunța că va fi gazda expoziției „Dincolo de canon. Noua sculptură azi”, care se va desfășura în perioada 19 februarie-21 martie 2021.


„Azi, în holul Primăriei Sector 1, doamna primar Armand Clotilde Marie Brigitte a amplasat sculpturile alăturate! Sunt eu cârcotaș?!”, a scris avocatul Mihai Drăgan, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, în completarea unei serii de fotografii.


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihai.dragan88%2Fposts%2F3832154270170423&width=500&show_text=true&height=674&appId" width="500" height="674" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

În imaginile publicate de Mihai Drăgan apar mai multe sculpturi de diferite dimensiuni și culori, care sunt amplasate în diferite puncte ale holului primăriei. Acestea fac parte dintr-o expoziție de artă organizată cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși.Expoziția a fost organizată la invitația primarului sectorului 1, Clotilde Armand.


Ne bucurăm să deschidem spațiul generos din Primărie pentru o expoziție care să atragă publicul larg, iar celebrarea zilei Brâncuși este cea mai potrivită ocazie. Primăria Sectorului 1 este un partener pentru artiștii bucureșteni și expoziția actuală va fi prima dintr-o lungă serie de evenimente artistice pe care avem intenția să le încurajăm.

Edilul sectorului 1:

Într-o intervenție la postul România TV, liderul PSD Marcel Ciolacu a criticat evenimentul.


„Nu sunt critic de artă, dar nu știu cât de oportun este să fie femei dezbrăcate în holul unei instituții publice. (...) Doamna Clotilde nu a aflat până acum cu ce se ocupă primarul. Poate acesta este progresismul neomarxist. E o expoziție interesantă, eu aș merge dacă ar fi în altă parte, dar nu la primărie, acolo merg să plătesc impozite. (...) Românul intră în acel hol, își face cruce și pleacă: «o fi primăria, nu o fi!»”, a comentat Marcel Ciolacu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă