Explozie puternică lângă aeroportul din Kabul, după un atentat sinucigaș

1 lună in urmă 20

O explozie a avut loc joi în apropiere de aeroportul internațional din Kabul, unde mii de oameni așteaptă să fie evacuați din Afganistan. Informația a fost confirmată de Pentagon, care nu a precizat dacă există victime, potrivit CNN.

Un oficial american a afirmat însă că există răniți în rândul afganilor, dar nu există încă informații despre vreo victimă în rândul cetățenilor americani, potrivit CNN.

„Putem confirma o explozie în afara aeroportului din Kabul. Informațiile despre victime sunt neclare în acest moment. Vom oferi detalii suplimentare atunci când vom putea”, a scrie purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe Twitter.

Explozia vine la puțin timp după ce un oficial britanic a anunțat că există un risc „iminent” de atac terorist pe aeroportul din Kabul în următoarele ore.

Atacul terorit ar putea avea loc în următoarele ore pe aeroportul din Kabul, a avertizat James Heappey. Anterior, Ministerul de Externe britanic a transmis miercuri seara cetăţenilor britanici din apropierea aeroportului să „se mute într-un loc sigur și să aștepte sfaturi suplimentare”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă