EXPLOZIE puternică la o catedrală catolică de Florii în Indonezia, după un atac sinucigaș cu bombă

2 săptămâni in urmă 1

 Twitter.comExplozie puternică la o catedrală catolică de Florii în Indonezia Foto: Twitter.com
 Twitter.comExplozie puternică la o catedrală catolică de Florii în Indonezia Foto: Twitter.com

O puternică explozie s-a produs, duminică, în apropierea unei catedrale catolice din Makassar, Indonezia. Atacul a fost provocat de un sinucigaș cu bombă, au anunțat autoritățile. Poliţia a confirmat că sunt cel puțin o persoană moartă și mai multe persoane rănite după incident.

DUMINICĂ, 28 MARTIE 2021, 10:59

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„A avut loc o explozie şi bănuim că a fost produsă de o bombă", a declarat reporterilor E. Zulpan, purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar.

„De asemenea, am găsit părţi de corp uman şi cercetăm dacă aparţin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Răniţii au fost spitalizaţi", a adăugat el.

Părintele Wilhemus Tulak, preot la biserică, a declarat pentru presa locală că atacatorul sinucigaş cu bombă a încercat să intre pe terenul bisericii pe o motocicletă dar a fost oprit de un paznic. Zece persoane au fost rănite în total, unele dintre ele serios, a precizat el.

Imaginile camerelor de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum şi resturi aruncate în mijlocul drumului.

Poliţia nu a spus cine ar putea fi responsabil pentru atac şi nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii.

Poliţia a dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigaşe în 2018 asupra bisericilor şi a unui post de poliţie în oraşul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane.

Makassar, cel mai mare oraş din Sulawesi, reflectă diversitatea religioasă din Indonezia, cea mai mare ţară cu majoritate musulmană din lume cu o minoritate creştină substanţială şi adepţi ai altor religii, relatează Agerpres.

Gomar Gultom, şeful Consiliului Bisericilor din Indonezia, a descris atacul ca pe un "incident crud" în timp ce creştinii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor şi a îndemnat oamenii să rămână calmi şi să aibă încredere în autorităţi.

Cel mai sângeros atac al militanţilor islamişti în Indonezia a avut loc în insula turistică Bali în 2002, când atacatori sinucigaşi au ucis 202 persoane, majoritatea turişti străini.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă