Explozie pe o nava comerciala israeliana. Premierul Netanyahu: "Este evident un act al Iranului"

1 lună in urmă 1

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul luni, 1 martie, pentru explozia produsa saptamana trecuta la bordul unei nave israeliene in Golful Oman, dar a evitat sa se pronunte asupra unei eventuale riposte din partea tarii sale, transmit Reuters si AFP.

Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinatia Singapore. Deflagratia a cauzat doua gauri mari in peretii navei.

''Este evident ca acesta e un act iranian. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului si il vom lovi peste tot in regiune'', a declarat Netanyahu pentru postul de radio Kan.

Intrebat daca Israelul va riposta, el a reluat declaratiile referitoare la hotararea sa de a impiedica Iranul sa-si dezvolte capacitatea nucleara.

Armata libaneza a gasit inca 4,35 tone de nitrat de amoniu in apropierea portului Beirut. Cine "se ocupa de problema"

Postul de radio Kan a precizat ca interviul cu Benjamin Netanyahu a fost inregistrat duminica noaptea, inainte ca Siria sa acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra partii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informatia, dar anterior anuntase ca lanseaza frecvent actiuni militare impotriva livrarilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

SUA au acuzat Iranul de mai multe atacuri asupra navelor comerciale in zone strategice din zona Golfului - printre altele, asupra a doua petroliere saudite, in mai 2019. Teheranul a dezmintit implicarea in atacuri. La inceputul lui ianuarie, Garzile Revolutionare iraniene au arestat un petrolier sub pavilion sud-coreean si au arestat echipajul.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă