Explozie la o garnitură de metrou, în stația Tineretului. Fum în vagoane, peronul a fost evacuat. Nu există victime. Prima reacție a Metrorex

5 luni in urmă 24


O explozie s-a produs duminică seară la o garnitură de metrou în stația Tineretului, transmite Observatornews. Trenul era gol, călătorii fuseseră rugați să coboare, după ce în interior s-ar fi resimțit fum. Apoi, când trenul a plecat din stație, s-a auzit un șir de explozii. Peronul a fost imediat evacuat.


UPDATE ora 20.20. Metrorex a remis un comunicat referitor la incidentul care a avut loc în stația de metrou Tineretului de pe Magistrala 2.


”Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la stația de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecțiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situații, echipele Metrorex au intervenit cu acțiuni specifice pentru remedierea și degajarea situatiei.


Circulația trenurilor a fost reorganizată astfel:- trenurile au circulat fără oprire prin stația Tineretului;- s-a circulat în sistem pendulă pe relațiile: Pipera-Unirii 2 și Berceni - Unirii 2.


Facem mențiunea că siguranța publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalațiile de sonorizare de la nivel peron.


Începând cu ora 21:50, situația a fost remediată și circulația a fost reluată în condiții normale.


Precizăm că stația de metrou Tineretului se află pe Magistrala a 2-a, care este propusă pentru modernizare, fiind necesară realizarea și modernizarea instalației Interlocking”.


Potrivit martorilor, în garnitura de metrou au apărut probleme în timp ce se îndrepta de la staţia Unirii către Tineretului. În vagoane a fost resimţit miros de fum, iar trenul a oprit între cele două staţii.


Când a ajuns în staţia Tineretului, călătorii au ieşit din vagoane, iar la scurt timp după ce metroul a plecat din staţie, s-a produs o succesiune de explozii, care i-a speriat pe călătorii aflați pe peron.


Potrivit sursei citate, a fost vorba despre un scurtcircuit. Echipele de intervenţie au oprit tensiunea pentru a remedia problema, însă, la repornire, situaţia s-a agravat.


Metrorex: Nu este nimeni rănit!

”A fost o defecțiune la un tren, nu este nimeni rănit sau într-o situație precară. S-a degajat fum, nu știu informațiile de pe teren”, a declarat pentru Libertatea Maria Cârțan, purtătorul de cuvânt al Metrorex.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă