Explozie la aeroportul din Kabul confirmată de Pentagon

2 luni in urmă 24

Explozie la aeroportul din Kabul. Pentagonul a anunţat joi că în afara aeroportului din Kabul a avut loc o explozie. Nu se ştie încă dacă există victime.

John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului, a scris pe Twitter: „Putem confirma o explozie în afara aeroportului din Kabul. Nu este clar la acest moment dacă sunt victime. Vom oferi detalii când vom aveam posibilitatea”.

We can confirm an explosion outside Kabul airport. Casualties are unclear at this time. We will provide additional details when we can.

— John Kirby (@PentagonPresSec) August 26, 2021

Aproximativ 100.000 de oameni, evacuaţi din Afganistan de SUA şi aliaţi începând cu 14 august

Aproximativ 100.000 de oameni au fost evacuaţi din Afganistan de Statele Unite şi partenerii de coaliţie începând cu 14 august.

Miercuri, zborurile din Kabul au dus circa 13.400 de oameni, a transmis Casa Albă, astfel că totalul celor evacuaţi de SUA şi partenerii de coaliţie, începând cu 14 august, este de 95.700.

Între timp, mai mult de 14.500 de evacuaţi au ajuns la baza aeriană Ramsteain din Germania, cea mai mare unitate a US Air Force din afara Americii.

Noaptea trecută, secretarul de stat Anthony Blinken a declarat că, în ciuda ritmului în care operează zborurile, Departamentul de Stat estimează că 1.500 de cetăţeni americani ar putea rămâne pe teritoriul afgan după 31 august, data limită stabilită cu talibanii pentru evacuare.

Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară.Mai multe state au transmis în ultimele ore alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu călătorească acolo.

Ministrul britanic al Forţelor Armate, din cadrul Ministerului Apărării, a spus joi că există informaţii potrivit cărora, în următoarele ore, cel mai probabil în Kabul, va avea loc un atac terorist „extrem de letal”.

Mii de oameni care vor să fugă de talibani s-au adunat la graniţa cu Pakistanul. Porţile de la punctul de trecere Spin Boldak sunt deschise şi unii reuşesc să treacă, scrie BBC.

Mai multe ţări europene se apropie de finalul operaţiunilor de evacuare de pe aeroportul din Kabul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă