Explozie într-o piață aglomerată din orașul ucrainean Melitopol, controlat de ruși, cu o zi înainte de începerea referendumului pentru alipirea la Rusia / Moscova și Kievul se acuză reciproc

3 zile in urmă 16

O explozie a lovit joi o piață aglomerată din orașul Melitopol din sud-estul Ucrainei, au anunțat oficialii ucraineni și cei aflați sub control rusesc, în ajunul referendumurilor care ar putea duce la anexarea efectivă a patru regiuni de către Rusia, transmite Reuters.

Melitopol a fost unul dintre primele orașe care au căzut în mâinile Rusiei după ce Moscova a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie. Acesta se află în regiunea Zaporojie, una dintre cele patru în care va avea loc un referendum privind aderarea la Rusia.

Oficialii ucraineni și cei instalați de Rusia au făcut schimb de acuzații pentru explozie.

Primarul exilat al Melitopolului, Ivan Fedorov, a declarat că atacul a fost pus în scenă în mod deliberat de forțele rusești de ocupație pentru a acuza Ucraina de terorism.

Fedorov a declarat că au fost uciși trei soldați, în timp ce numărul victimelor civile nu a fost clar.

Vladimir Rogov, un membru al administrației locale instalate de Rusia, a afirmat că atacul a fost comis de serviciile speciale ucrainene pentru a intimida civilii înainte de referendumuri.

Într-o mișcare aparent coordonată, liderii regionali pro-ruși au anunțat marți referendumuri pentru 23-27 septembrie în provinciile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul ucrainean.

Ucraina și aliații săi au denunțat referendumurile planificate ca fiind o „farsă” lipsită de orice legitimitate. Luptele continuă în toate cele patru regiuni.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă