EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Peste O SUTĂ de elevi și profesori infectați! Sorin Cămpeanu: "Apar probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate"

2 săptămâni in urmă 18

Ministrul Educației, Sorin CîmpeanuMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Explozie de cazuri de infectare cu COVID-19 în unitățile școale din România, la doar câteva zile de la reluarea cursurilor! Potrivit unor surse Realitatea PLUS,  noile cazuri au apărut în Constanta - 8, Timis - 35, Baia Mare - 4, Suceava - 4, Gorj - 17, Prahova - 11,  Alba - 5, Cluj - aprox. 30, Sălaj - 1 și Dolj -1. Vorbim despre elevi, profesori, personal auxiliar. Lor li se adaugă un profesor și patru 4 elevi din Capitală, din sectoarele 4 și 6.  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomadă părinţilor "un pic mai multă atenţie" la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală. Ministrul Educației are în această după-amiază o întrevedere la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 14:02

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Baragan

"Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli - cazuri de îmbolnăviri - infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important", a afirmat ministrul, în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group. 

Potrivit acestuia, şcolile sunt monitorizate "atent" în această perioadă. "Din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară deşi", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Primele informațiile legate de apariția unor cazuri de infectare cu COVID-19 în școlile din Capitală au apărut, astăzi, încă de la primele ore ale dimineții. Vorbim despre un elev de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6. Ulterior, alți trei elevi și un profesor, toți de la școli din sectorul 4 al Capitalei, au fost testați pozitiv COVID.

Lucrurile nu stau deloc bine nici în țară. Din contră, astăzi au fost anunțate și primele cazuri de infectare cu noul coronavirus la un elev şi un profesor de la unităţi de învăţământ din judeţul Dolj. 

Nu mai departe de ziua de ieri, 11 elevi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, au fost confirmați pozitiv cu Covid-19, iar pentru alți patru elevi rezultatele au fost incerte. Elevii au fost testați duminică, 7 februarie, atunci când s-au întros la unitatea de învățământ pentru a începe cursurile Semestrului II al anului școlar 2020-2021, iar rezultatele testelor au venit luni seara.

Citește și Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, chemat de Iohannis la Cotroceni. Ce SUBIECTE se află pe agenda discuțiilor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă