Explicațiile lui Florin Cîțu privind studiile în SUA după ce a fost acuzat că a mințit in CV

1 lună in urmă 17

Guvernul a venit cu precizări miercuri seara dupa ce Libertatea a scris că premierul Florin Cîțu ar fi mințit în CV-ul oficial cu privire la anul absolvirii masteratului în SUA, afirmând că diploma sa este certificată de Iowa State University.„Premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale”, mai afirmă un comunicat remis miercuri noaptea de guvern.

„În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală”, afirmă comunicatul.

„În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master”, precizează acesta.

Comunicatul menționează de asemenea că premierul a specificat în CV-ul său că în cazul școlii doctorale Florin Cîțu nu a mai încercat să obțină disertația deși a terminat cursurile, adăugând faptul că diploma de master a acestuia este certificată de Iowa State University.

REFERINȚĂ:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă