Experții OMS, la spitalul Jinyintan din Wuhan pentru a continua ancheta privind originea Coronavirusului

1 lună in urmă 21

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îşi continuau sâmbătă la Wuhan (centrul Chinei) ancheta pe teren pentru a afla originea coronavirusului, realtează Agepres, citând AFP.

Până în prezent nu s-au oferit prea multe detalii despre calendarul reprezentanților OMS. Mesajele lor pe Twitter şi ale OMS reprezintă principalele surse de informaţii, China păstrând, de asemeena, tăcere aproape absolută în legătură cu această vizită, ultra-sensibilă politic pentru ea.

Ieşiţi joi din cele 14 zile de carantină, membrii echipei au mers în cursul dimineţii, sub o escortă serioasă, la spitalul Jinyintan din Wuhan, a constatat AFP.

Acest spital este primul care a primit pacienţi atinşi de virusul considerat misterios la sfârșitul lui 2019, în oraşul unde a început pandemia de coronavirus.

În momentul de față planează o îndoială serioasă cu privire la interesul elementelor pe care anchetatorii OMS le vor putea strânge, la peste un an de la începutul pandemiei, mai ales în raport cu autorităţilor chineze cunoscute pentru lipsa lor de transparenţă în privinţa subiectelor controversate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a încercat vineri să tempereze aşteptările

„Aş dori să avertizez pe toată lumea: succesul într-o anchetă privind transmiterea de la animal la om nu înseamnă neapărat găsirea unei surse chiar de la prima misiune”, a declarat presei Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru urgenţe de sănătate al OMS.

În pofida unui „program foarte încărcat” al echipei de experţi la Wuhan, Mike Ryan a fost vag în legătură cu programul lor. Cu toate acestea, el a menţionat vizite la Institutul de Virusologie din Wuhan şi la o piaţă din oraş, unde animalele exotice erau vândute vii şi unde virusul s-a putut transmite la om.

Administraţia Trump avansa ipoteza că virusul COVID-19 ar fi putut scăpa de la Institutul de virusologie contaminând cercetători.

China, acuzată că a întârziat să reacţioneze la primele cazuri de COVID-19, încearcă încă de anul trecut să concentreze atenţia presei asupra succesului său în limitarea pandemiei pe teritoriul său.

Potrivit cifrelor oficiale, doar două persoane au murit din cauza coronavirusului de la mijlocul lunii mai.

Ţara asiatică a înregistrat 4.636 de decese de la începutul pandemiei. O cifră în contrast puternic cu cele peste 2,1 milioane înregistrate în întreaga lume,  relatează Agerpres, conform AFP.

Foto: Petrick Liu from Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă