Experții în sănătate avertizează că Italia se află la risc de paralizie din cauza regulilor de carantină

3 săptămâni in urmă 19


Experții în sănătate au cerut luni guvernului italian să relaxeze regulile de carantină COVID-19 pentru că altfel nimeni nu va mai putea lucra. Conform regulilor actuale, persoanele care au intrat în contact strâns cu un bolnav de COVID-19 trebuie să se autoizoleze timp de șapte zile dacă sunt vaccinate și timp de 10 zile dacă nu au fost vaccinate, relatează Reuters.


Nino Cartabellotta, șeful fundației pentru sănătate Gimbe, a spus că fiecare persoană pozitivă a avut, în medie, cinci până la 10 contacte apropiate și a prezis că în două săptămâni aproximativ un milion de oameni din Italia ar fi putut fi infectat cu COVID-19.


„Asta ar însemna că ar putea exista cinci până la 10 milioane de contacte de trimis în carantină, iar acest lucru nu este posibil”, a declarat Cartabellotta pentru Radio Cusano Campus.


Fabrizio Pregliasco, virolog, susține această opinie și indică drept argument rata mult mai mare de transmisibilitate a tulpinei Omicron.


„Este clar că în această etapă și cu această transmitere a Omicron, trebuie să luăm în considerare schimbări în modul în care intervenim, altfel ne îndreptăm către o carantină generalizată”, spune specialistul.


Italia se află la vârful unui nou val de infectări care a dus la trei zile succesive de maxime de noi cazuri zilnice, cu un vârf de 54.762 sâmbătă.


Guvernul a înăsprit restricțiile joia trecută pentru a reduce creșterea infecțiilor, inclusiv prin interzicerea evenimentelor sărbătorilor publice de Revelion și închiderea discotecilor și cluburilor de noapte până pe 31 ianuarie, într-un efort de a preveni socializarea în masă specifică perioadei.


Comisarul guvernamental pentru COVID-19, Francesco Paolo Figliuolo, a declarat reporterilor că oficialii din domeniul sănătății se gândesc să reînnoiască regulile de carantină.


Unii politicieni au spus că persoanele care sunt complet vaccinate nu ar trebui să fie puse în carantină dacă nu prezintă simptome. Au existat, de asemenea, cereri ca orice restricții viitoare să-i vizeze doar cei care refuză să fie vaccinați.


„Dacă există restricții de impus, ar trebui să fie asupra anti-vaxxenilor”, a spus fostul premier Matteo Renzi.


Cifrele guvernamentale arată că aproape 80% din populație a făcut schema de două doze, în timp ce 29% au primit o a treia doză, considerată cea mai bună protecție împotriva Omicron.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă