Experții germani nu mai recomandă rapelul cu AstraZeneca, ci cu un alt vaccin bazat pe ARN mesager

3 săptămâni in urmă 4

Publicat: 02.04.2021, 11:33.
Actualizat: 02.04.2021, 11:51

Comisia gemană a vaccinării - STIKO - le recomandă persoanelor în vârstă de până la 60 de ani care au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin împotriva Covid-19 AstraZeneca-Oxford să se vaccineze, la rapel, cu o doză unui vaccin produs de către alt laborator farmaceutic, relatează Reuters.

Vaccin AstraZeneca

Serul produs de AstraZeneca - Oxford a stârnit îngrijorări în țările membre UE

Profimedia Images

STIKO a recomandat, tot în cursul acestei săptămâni, utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca doar la persoane cu vârste de cel puţin 60 de ani, în urma unor noi informaţii privind efectele secundare trombo-embolice la creier

STIKO publicat joi pe site această recomandare după ce autorităţile germane au decis în cursul săptămânii să rezerve vaccinul AstraZeneca-Oxford persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, din cauza unor efecte secundare grave treomboembolice.

STIKO precizează, în această recomandare, că nu există probe ştiinţifice cu privire la siguranţa vaccinării în urma ”amestecării” vaccinurilor.

”Până când vor exista date în acest sens, STIKO recomandă persoanelor în vârstă de până la 60 de ani să se vaccineze cu o a doua doză de vaccin pe bază de ARN mesager, la 12 săptămâni de la vaccinarea cu prima doză (de vaccin AstraZeneca-Oxford), în locul celei de a doua doze cu vaccin AstraZeneca(-Oxford)”, recomandă experţii germani.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna sunt vaccinuri care au la bază tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager, informează news.ro.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

germania vaccinare astrazeneca rapel
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă