Expertii europeni sustin ca vaccinurile existente sunt eficiente impotriva noii variante de coronavirus descoperita in Marea Britanie

2 luni in urmă 1

Specialistii europeni au concluzionat ca vaccinurile actuale impotriva coronavirusului sunt eficiente impotriva noii variante de Covid-19 observata in special in Marea Britanie.

Ministrul Sanatatii din Germania, Jens Spahn, a declarat ca vaccinurile raman la fel de eficiente in cazul noii tulpini, aceasta fiind concluzia expertilor autoritatilor europene, consultate in cursul zilei de duminica, 20 decembrie, noteaza HotNews.ro.

Noua tulpina a coronavirusului a fost observata in special in Marea Britanie si a determinat multe tari europene sa suspende zborurile dinspre si catre aceasta tara. Printre acestea se numara Romania, Olanda, Franta si Germania. In plus, Londra a anuntat masuri inasprite de izolare in parti din Marea Britanie.

In Italia a fost confirmat un prim caz de infectare cu noua tulpina de coronavirus descoperita in Marea Britanie, a anuntat duminica Ministerul italian al Sanatatii.

Potrivit expertilor, nu exista indicii ca noua tulpina a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letala decat cele precedente, insa ea este mai contagioasa.

Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) nu a exclus duminica posibilitatea ca aceasta noua tulpina a virusului SARS-CoV-2 sa circule deja in afara Marii Britanii si a cerut autoritatilor statelor membre ale UE sa ia masuri prompte, in special sa identifice rapid si sa izoleze persoanele venite din zonele afectate si contactii lor si sa intensifice testarea.

Citeste si:

Marea Britanie a raportat duminica 35.928 de cazuri de coronavirus, cel mai mare numar zilnic de la inceputul pandemiei de Covid-19

Romania inchide granitele pentru Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus. Toate zborurile, suspendate


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă