Expertii din Statele Unite recomanda autorizarea vaccinului Johnson & Johnson. Milioane de doze sunt pregatite de distributie

1 lună in urmă 1

Un comitet de experti a recomandat in unanimitate vineri, 26 februarie, autorizarea de urgenta in Statele Unite a vaccinului cu doza unica al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson impotriva COVID-19 pentru persoanele cu varsta de cel putin 18 ani, noteaza AFP.

Avizul acestui comitet, alcatuit in principal din oameni de stiinta independenti, este consultativ, dar vine in sprijinul autorizarii probabile a vaccinului de catre autoritatile sanitare americane, asteptata in curand.

Aceasta va fi emisa de Agentia americana pentru medicamente (FDA). Pentru Pfizer si Moderna, autorizatia a fost acordata a doua zi dupa emiterea avizului favorabil al comitetului.

Milioane de doze, gata de distributie

Milioane de doze sunt pregatite pentru a fi distribuite in toata tara cu incepere de saptamana viitoare.

Grupul de experti a estimat, in cursul unui vot, ca beneficiile vaccinului depasesc riscurile utilizarii acestuia.

Ei s-au pronuntat dupa o zi de discutii transmise in direct pe internet si dupa ce au studiat in detaliu datele testelor clinice.

"Suntem intr-o cursa impotriva noilor mutatii", a comentat unul dintre ei, doctorul Jay Portnoy, pentru a-si justifica decizia.

Vaccinul Johnson & Johnson, a carui injectare a inceput deja in Africa de Sud, este asteptat mai ales deoarece se administreaza doar intr-o singura doza.

Prezinta, de asemenea, are un alt avantaj logistic: poate fi depozitat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distributia acestuia.

Agentia americana a medicamentului (FDA) a confirmat miercuri, 24 februarie, o eficienta cuprinsa intre 81,7% si 87,6% a vaccinului intr-o singura doza impotriva covid-19 Johnson & Johnson.

Citeste si:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneFiul lui Ilie Dumitrescu vindea si apartamente rezidentiale, pe langa cocaina. Cine este Sica DumitrescuMinistrul Drula anunta iminenta reziliere a contractului de executie a lotului Chetani - Campia Turzii din autostrada A3Greseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman in Australia. A incercat sa vanda o cantitate uriasa de droguriRares Bogdan, atac la parlamentarii USRPLUS care au votat impotriva finantarii schitului romanesc de la muntele Athos
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă