Experimente chimice şi lecţii de arte marţiale, în tabăra ştiinţelor organizată în Hunedoara. Cum petrec elevii ultimele zile de vacanţă

2 luni in urmă 42

Vacanţa de vară este văzută de elevi ca o pauză de la lecţii şi teme, dar poate fi un prilej excelent în care să înveţe lucruri noi şi dincolo de laboratoarele şcolii. De exemplu, în tabăra de ştiinţe organizată într-un parc de aventuri din Hunedoara jocul este cheia învăţării. Copiii fac experimente de tot felul şi se familiarizează cu noţiuni de chimie şi fizică, într-un mod mult mai atractiv decât la şcoală.

În mijlocul naturii, într-un parc de la Gurasada, profesorii îi iniţiază pe micii învăţăcei în tainele ştiinţei. Copiii fac experimete chimice şi învaţă noţiuni din domeniul fizicii şi astronomiei, totul într-un mod palpitant care le stârneşte curiozitatea. "Am învăţat că sodiul, la reacţia cu apa, creează un gaz numit hidrogen care nu este tocmai ok să îl inhalăm. Tocmai de asta nu trebuie să stăm foarte aproape de el", a spus un copil.

Deşi la ore stau în banci, copiii nu se simt ca la şcoală. Atmosfera este relaxată, iar elevii se bucură de multă libertate. "Pur şi simplu e extraordinar. Poţi să faci anumite lucruri, adică substanţe, anumite substanţe, pot să facă o mică explozie sau pot să facă orice fel de chestii atât de amuzante", a povestit o fetiţă din tabără.

O altfel de tabără pentru elevi

"A fost pentru mine pur şi simplu o surpriză extraordinară să văd câte intrebări au acesti copii", spune Tiberiu Stroia, organizatorul taberei. În tabără copiii deprind şi reguli pentru o viaţă sănătoasă şi tehnici preluate de arte marţiale. "Hai să spunem: Ce fac dimineaţa? Câteva exerciţii simple care pot schimba complet energia zilei. Ce fac seara înainte de culcare astfel încât să cresc calitatea procesului de refacere", a mărturisit Daniel Constantinescu, maestru în arte marţiale.

Datorită numărului mare de solicitări, organizatorii îşi propun ca anul viitor să organizeze trei astfel de tabere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă