Experiment într-un club din Olanda, cu 1.300 de petrecăreți. Oamenii, încurajați să danseze și să cânte, fără mască, în numele științei

1 lună in urmă 2

The Ziggo Dome, Amsterdam, Olanda, are 17.000 de locuri, iar pentru acest experiment, care a avut loc pe 6 martie, s-au înscris 100.000 de persoane. Biletele de 1.350 de euro s-au vândut în 20 de minute. Fiecare participant trebuia să aibă un test negativ Covid-19 cu 48 de ore înainte de eveniment și va fi supus unui nou test peste cinci zile, a explicat ziarul The Guardian, citat de HotNews.

​În jur de 1.300 de persoane au participat la petrecerea de patru ore organizată în clubul din Amsterdam, în numele științei, pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării.

Participanții au fost monitorizați permanent, ei fiind împărțiți în mai multe bule de câte 250 de oameni, cu reguli diferite:

persoane care să poarte mască tot timpul și care aveau voie să se așeze oriunde, cu condiția să se asigure că nu sunt într-un grup mai mare de trei persoane pe metru pătrat;participanți care purtau mască tot timpul și respectau distanța de 1,5 m; petrecăreți care purtau mască doar când se mișcau, dar aveau locuri prestabilite;oameni care purtau mască când se mișcau, dar puteau să se așeze oriunde; participanți nu purtau deloc mască și aveau voie să stea și să meargă oriunde doreau.

Cei din ultima categorie era erau încurajați să bea, să danseze, să strige și să cânte.

Atmosfera a fost electrizantă, încinsă de DJ-ii olandezi Sam Feldt, Lady Bee și Sunnery James&Ryan Marciano.

Tim Boersma, de la Fieldlab, organizația care efectuează cercetările pentru guvern, a declarat: „Sperăm că acest lucru poate duce la o redeschidere, cum ar fi permiterea ca Ziggo Dome să se redeschidă la jumătate din capacitatea sa”.

A trecut mai bine de un an de când adunările a peste 100 de persoane au fost interzise în Olanda. Toate barurile și restaurantele din țară sunt închise de la mijlocul lunii octombrie. În ultimele șase săptămâni a existat și o interdicție de circulație pe timpul nopții, între 21:00 și 4:30.

Consilierii guvernamentali vor folosi datele legate de acest experiment pentru a lua deciziile privind ridicarea restricțiilor, astfel încât să se revină la viața de noapte în următoarele luni.

Interdicția de circulație pe timpul nopții, introdusă pe 23 ianuarie, prima impusă după Al Doilea Război Mondial, a dus la mai multe zile de revolte în Olanda, desfășurate de protestatari anti-lockdown.

Fotografii: EPA

w_56744354Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă