Exod la graniţele Rusiei. Oamenii nu vor să moară în războiul lui Putin

1 săptămână in urmă 23

Mii de ruşi au ieşit pe străzile din 38 de oraşe pentru a protesta faţă de războiul lui dintre Rusia și Ucraina, după anunțul mobilizării parţiale făcut de Vladimir Putin.

În fruntea mișcării de protest se află Organizația Tineretului Democratic VESNA, care le cere militarilor şi rezerviștilor să nu participe la război. Potrivit grupului independent de monitorizare OVD Info, peste 1300 de oameni au fost arestați de către forțele de ordine.

La Moscova au fost înregistrate 502 arestări ale protestatarilor iar la Sankt Petersbrug, 524. Inclusiv femeile au fost bruscate, lovite si băgate în dube de către polițiști.

Oamenii spun că nu le este frică de ce li se poate întâmpla deși procuratura din Moscova a anunţat că cei care protestează faţă de război sunt pasibili de 15 ani de închisoare.

Cei mai speriaţi de armată decât de închisoare s-au îngrămădit la granițe să plece din ţară. O coadă de maşini lungă de peste 35 de kilometri s-a format la frontiera dintre Rusia şi Finlanda, singura graniţă terestră încă deschisă pentru ruşii cu vize Schengen. În ultimele 24 de ore, 4.800 de ruși au trecut granița în Finlanda.

Şi la granița Rusiei cu Georgia, Mongolia sau Kazahstan s-au format cozi uriaşe de maşini. Disperaţi, cei care nu au maşină proprie, încearcă să plece din Rusia pe jos.

Potrivit CNN, site-urile agențiilor de turism din Rusia arată o creștere dramatică a cererii de zboruri către destinații în care rușii nu ar avea nevoie de viză, iar pentru a împiedica fuga celor care ar urma să fie incorporati s-a interzis vânzarea biletelor către bărbați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă