Exit-Poll ora 16:00 Alegeri Locale București. Rezultate parțiale, sondaje: Gabi Firea 45 %, Nicușor Dan 40 %

4 weeks ago 318

Lupta pentru Primări a Capitalei a fost una dură în acest an, dar se pare că Gabriela Firea va avea câștig de cauză, conform primelor Exit Poll-uri. Primele informații depre rezultatele parțiale vor fi prezentate de stiridirecte.ro de-a lungul întregii zile. Atenție, informațiile nu sunt oficiale. Primul exit-poll validat de BEC va fi prezentat duminică seara la ora 21:00.

Exit Poll ora 16:00 la Alegeri Locale din București

UPDATE ora 16:00 // Prezența la vot rămâne scăzută, printre cele mai slabe din țară, și la ora 16:00. Până la această oră, 413.713. Doar 681 de oameni au fost nevoiți să apeleze la urna mobilă pentru exercitarea dreptului la vot. Gabriela Firea ar fi în frunte până la ora 14:00, în timp ce Nicușor Dan este la 5 % în spate.

Gabi Firea 45%
Nicușor Dan 40%
Traian Băsescu 11%
Restul mult sub 5%, unii chiar cu 0%!

 Sectorul 3, codaș la prezența la vot

00 Alegeri Locale pe județe și orașe. Rezultate parțiale LIVE Update

USR-PLUS 36%
PSD 32%
PNL 19%
PMP 5%
Restul sub 5%.

UPDATE ora 14:00 // Până la această oră 321.489 de oameni au votat în București, prezența la urne fiind de 17,72 %. Vă amintim că primul exit-poll oficial va veni la ora 21:00 și va aduce primele rezultate parțiale. Nicușor Dan și Gabriela Firea se luptă cot la cot pentru șefia pe București fiind despărțiți doar de câteva procente.

UPDATE ora 12:00 // Până la această oră în Municipiu București au votat 205.140 de oameni, prezența la urne fiind de 11,33 %. Vă reamintim că la ultimele sondaje de înaintea Alegerilor Locale, Gabriela Firea și Nicușor Dan duceau o luptă strânsă pentru șefia celei mai importante primării din România.

 Emil Boc 69%, Horvath Anna 11%

 Lia Olguța Vasilescu 49 %, Antonie Solomon 22 %

Situația din Capitală este următoarea, conform primului Exit Poll: Gabriela Firea ar obține puțin peste 42% dintre voturi la Alegeri Locale 2020, în timp ce Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR, este creditat doar cu 35% dintre voturi. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar obține doar 15% dintre voturi, iar pe locul patru este Călin Popescu Tăriceanu din partea ALDE, care va obține doar 3%. Ceilalți candidați vor obține 5% dintre voturi.

AFLĂ REZULTATELE PARȚIALE PENTRU FIECARE SECTOR DIN BUCUREȘTI AICI
AICI POȚI GĂSI REZULTATELE EXIT-POLL-URILE DIN RESTUL ORAȘELOR

Iată clasamentul provizoriu la Primăria București:
Gabriela Firea (PSD) : 42%
Nicușor Dan (PNL + USR) : 35%
Traian Băsescu: 15,2%
Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) : 5%

Acest Exit Poll poate avea o marjă de eroare de până la 3,2%

Rezultate parțiale la Primăria București și prezența la vot

Prezența la vot după doar două ore de la deschiderea urnelor este dezastruoasă, una extrem de mică, dar specialiștii se așteaptă ca prezența la vot să depăsească 45% dintre cei care au drept de vot.

Potrivit sondajului, Firea ar beneficia de baza ei de susţinători tradiţionali care e mai extinsă şi mai loială decât electoratul care îl sprijină pe Dan, iar în comparaţia directă a calităţilor percepute, Firea are un avans de peste 7% faţă de Dan în aşteptările publicului că „va crea locuri de muncă”, „va fi preocupată de bunăstarea cetăţenilor” şi „va fi un primar bun”.

Un sondaj IRSOP făcut încă din luna iulie o plasa pe Gabriela Firea pe prima poziție cu o diferență de peste 10 procente, iar pe locul al treilea pe Traian Băsescu cu exact 15%.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools