EXCLUSIV Zece zile suplimentare de concediu pentru angajații din ministere. În ce condiții le pot obține

2 săptămâni in urmă 11

Conducerile mai multor ministere, printre care Finanțele, Dezvoltarea, Fondurile Europene și Transporturile au adoptat în ultima lună decizii prin care angajații care lucrează în condiții vătămătoare sau periculoase vor primi zece zile suplimentare de concediu de odihnă, potrivit documentelor interne consultate de G4Media.

Deciziile au fost luate prin ordin de ministru și se aplică începând din acest an.

Cine sunt angajații care vor beneficia de el? Potrivit ordinelor de ministru citate, vor putea primi acest concediu suplimentar angajații care lucrează în condiții vătămătoare. Potrivit informațiilor G4Media.ro, majoritatea angajaților din ministere lucrează în astfel de condiții, atestate prin măsurători și certificări realizate de companii specializate. Condițiile vătămătoare sunt provocate de prezența antenelor de transmisiuni pe sediile centrale ale ministerelor.

Acordarea acestui concediu suplimentar de zece zile, pe lângă concediul de odihnă normal pentru toți angajații, este reglementată de legea salarizării bugetarilor și de Codul Muncii. (Foto: Pexels / Andrea Piacquadio)

Citește aici ordinul semnat de ministrul Finanțelor Publice, Dan Vâlceanu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă