EXCLUSIV Traian Băsescu, după ce SUA a inclus România pe lista „nu călătoriţi”: „Americanii nu sunt la fel de proşti ca românii. Pe românii îi păcăleşti cu cifre”

2 săptămâni in urmă 20

Traian Băsescu a explicat de ce SUA au inclus România pe această listă precizând că americanii sunt reticenți când observă un număr mic de teste, dar un număr mare de morți și pacienți în stare gravă, așa cum raportează autoritățile de la București.

”Americanii nu sunt la fel de proști ca românii. Pe românii îi păcălești cu cifre, cu un număr mic de infectări. Americanii văd raportul dintre numărul de infectați și morți. Nu e o interdicție de călătorie, ci o avertizare. Pe timpul lui Trump au fost 34 de țări, iar Joe Biden a cuprins 150 de țări. Alături de noi sunt toate țările din Schengen.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu: „Gogoaşa asta a manevrelor militare ale Federaţiei Ruse a fost umflată politic de nepricepuţi”

Băsescu a reacţionat după ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti a spus că România nu are de ce să îşi facă griji cu privire la conflictul dintre Rusia şi Ucraina, atât timp cât nu intervine voluntar în el.

„Am umflat gogoaşa asta a manevrelor militare ale Federaţiei Ruse la frontierele Ucrainei dincolo de orice limită. Sigur, ea a fost umflată politic şi de nepricepuţi. Federaţia Rusă are nişte mari poligoane de tragere la 200 km de frontiera Ucrainei. Atâta timp cât militarii Federaţiei Ruse erau în poligoane, nu era nicio problemă. Sigur, nu place nimănui să aibă concentrări de forţe militare la frontieră. Şi pe noi ne poate îngrijora că Federaţia Rusă a transferat din Marea Azov un număr mare de nave de desant în Marea Neagră.

Dar România este membră NATO, are baze americane pe teritoriu, britanicii sunt cu aviaţia pe teritoriul României, ca şi americanii, puşcaşii marini sunt aici. Deci România beneficiază, conform parteneriatului strategic, de intervenţia statelor membre NATO în orice moment în care securitatea i-ar fi pusă sub semnul întrebării.

Sigur, Putin a făcut nişte mişcări interesante şi necesare, din punct de vedere al Federaţiei Ruse. Necesare cât timp nu au alt instrument de a stăvili valul de sancţiuni pe care şi europenii, şi SUA, le-au aplicat la adresa Federaţiei Ruse. Au vrut să îşi creeze un moment de negociere. Lucru care le-a reuşit parţial. Deci cam aici suntem. Nu avem niciun risc de securitate în momentul de faţă, iar toată construcţia noastră de securitate este una temeinică. Ambasadorul Federaţiei Ruse nu ne-a liniştit, pentru că eram deja liniştiţi”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre criza de citostatice de la Fundeni: „Vlad Voiculescu a schimbat toţi membrii comisiei de achiziţii, pe considerente de prietenie, politice şi financiare”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă