EXCLUSIV Traian Băsescu avertizează că deschiderea şcolilor va duce la un nou val de îmbolnăviri. „Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe”

2 săptămâni in urmă 31

Traian Băsescu a declarat în emisiunea „România de poveste” de la România TV că deschiderea şcolilor ar putea duce la o nouă creştere a numărului de infecţii. Cu acest prilej, fostul preşedinte nu a ezitat să critice Guvernul Cîţu pe motiv că face acelaşi greşeli ca în luna februarie.

„Poţi să dai o definiţie a prostului. Prostul e acela care face acelaşi lucru în aceleași condiţii şi aşteaptă un rezultat diferit.

În septembrie anul trecut, am deschis şcolile. Rezultatul a fost o explozie a pandemiei, cu cel mai mare număr de decese şi îmbolnăviri. N-am învăţat din acea întâmplat şi pe 8 februarie 2021 am deschis din nou. Rezultatul a fost un nou val de îmbolnăviri şi foarte multe decese.

Suntem acum într-una dintre consecinţele deschiderii şcolilor şi a relaxării care a apărut în februarie. Acum ne pregătim să facem noi nou aceeaşi eroare: să deschidem şcolile pe data de 4 sau 5 şi să vedem ce s-o întâmpla”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat”

„Putem anticipa pe de acum ce se va întâmpla, în condiţiile în care avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat, în condiţiile în care ministrul Cîmpeanu pentru perioada februarie-martie a pus tot în cârca lui Voiculescu. Acum a avut timp să pregătească şcolile, să convingă personalul din învăţământ să se vaccineze.

Mai mult, a spus că nu a avut cadre medicale să facă teste copiilor. Ori, copiii ar trebui să facă măcar un test rapid pe săptămână. Ministrul Cîmpeanu a avut la dispoziţie o lună să pregătească şcolile pentru acest lucru, să nu mai rămâne cu testele neutilizate – un milion şi ceva de teste, dar o ţinem una şi bune cu deschidem şcolile”, a afirmat Traian Băsescu.

Europarlamentarul a avertizat că România „n-a crescut spectaculos numărul de cadre didactice vaccinate”.

„Nu avem asigurată testarea copiilor măcar o dată pe săptămână, dar deschidem şcolile, ceea ce înseamnă că odată cu relaxarea care este firească de Paşte, mai deschidem şi şcolile şi vom avea din nou un val al pandemiei.

Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe. Abia am intrat pe o pantă descrescător. Am avut şansa uriaşă că de trei săptămâni copiii nu merg la şcoală, ceea ce a generat o scădere consistentă a îmbolnăvirilor şi iată că se micşorează presiunea şi pe ATI”, a precizat fostul preşedinte.

Traian Băsescu: „Am ajuns să dispreţuim dreptul unora la viaţă pentru dreptul meu de a merge la terasă”

Băsescu a explicat că redeschiderea şcolilor a însemnat un milion de copii care au mers la şcoli, prezenţa în mijloacele de transport în comun, un corp didactic nevaccinat, neorganizarea testării copiilor.

„Ne-am pricopsit cu un val 3 care a generat o îmbolnăvire extrem de agresivă şi cu foarte multe decese”, a afirmat fostul şef al statului.

„În perioada 24 martie- 24 aprilie am avut 4.689 de decese. Mi-o place mie să merg la grădină, la terasă, să stau la aer curat, dar ar trebui să mă uit şi la numărul de morţi.

Ne-am obişnuit cu moartea ca şi cum ar fi un lucru banal. Am ajuns să dispreţuim dreptul unora la viaţă pentru dreptul meu de a merge la terasă”, a adăugat Băsescu.

Băsescu: „Ar trebui să nu ne grăbim cu deschiderea şcolilor”

„Ar trebui să nu ne grăbim cu deschiderea şcolilor până când sistemul de învăţământ nu e pregătit să prevină prin vaccinarea tuturor cadrelor didactice şi a personalului auxiliar şi să fie gata să facă teste rapide pentru copii”, a menţionat Băsescu.

Băsescu a ţinut să precizeze că redeschiderea şcolilor în februarie a fost realizată pe criterii politice, ceea ce ne-a adus aceste val „extrem de agresiv de îmbolnăviri şi decese”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, după ce SUA a inclus România pe lista „nu călătoriţi”: „Americanii nu sunt la fel de proşti ca românii. Pe românii îi păcăleşti cu cifre”

Băsescu susţine că autorităţile mint privind vaccinarea. „Am ajuns să minţim ca în Coreea de Nord”

De asemenea, fostul preşedinte a vorbit şi despre datele prezentate de autorităţi privind succesul campaniei de vaccinare.

„Am ajuns să minţim ca în Coreea de Nord. Din păcate, inclusiv preşedintele Iohannis este în aceeaşi pasiune a minciunii. Tot aflăm că suntem a patra ţară ca procent de vaccinare. E o minciună.

Vă dau situaţia de aseară. România este pe locul patru, dar de jos în sus! Stăm foarte prost la capitolul vaccinări”, a conchis fostul preşedinte.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, despre scandalul din coaliţia de guvernare: Este o hârjoană generată de USR. De ce nu se ceartă cu preşedintele?

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă