EXCLUSIV SONDAJ Ce cred românii despre decizia Primăriei Capitalei de a nu mai finanța lucrările la Cetedrala Mântuirii Neamului: 42% decizie corectă, 35% decizie greșită

2 luni in urmă 4

42% dintre cetățenii chestionați în cadrul unui sondaj realizat de Avangarde cred că decizia Primăriei Capitalei de a nu mai acorda bani în vederea finalizării construcției Catedrala Mântuirii Neamului este corectă, 35% spun că este o decizie greșită iar 23% declară că nu știu sau nu răspund.

Sursa Foto: Avangarde

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, la jumătatea lunii martie, că în 2021 nu vor fi alocați bani pentru Catedrală. Construcția Bisericii Ortodoxe a primit finanțări de ordinul a zeci de milioane de lei în mandatul Gabrielei Firea.

Sondajul Avangarde a măsurat și percepția asupra gradului de corupție din spitalele românești. La acest capitol, 68% dintre cei chestionați cred că în spitalele românești se dă șpagă și doar 13% nu cred acest lucru. La întrebarea ”dacă dvs personal ați fost în situația de a vi se cere șpagă pentru efectuarea actului medical”, 47% au răspuns afirmativ, 39% negativ iar 14% nu știu sau nu răspund. 71% cred că sistemul de sănătate din România nu ar trebuie privatizat, în favoarea ideii fiind doar 13%.

Sursa: Avangarde

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 26 martie, pe un eșantion format din 900 de persoane din populația adultă a României, prin metoda CATI (interivuri telefonice), cu o marjă de eroare de 3, 2%.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă