Exclusiv! România impune limită la vaccinări: maxim 16.800 pe zi. Dr. Gheorhiță: ''Trebuie să păstrăm o proporţie corectă''

1 lună in urmă 24

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a oferit explicaţii în exclusivitate la Antena 3.

''E foarte bine să ne uităm şi la modelul pe care l-au adoptat celelalte ţări ale Uniunii Europene. Până la urmă trebuie să învăţăm unii de la alţii şi să putem lua cele mai bune decizii.

''Trebuie să păstrăm o proporţie corectă între persoanele care se programează şi numărul de doze disponibile''

În ceea ce priveşte numărul de doze şi numărul de persoane care pot fi vaccinate în fiecare zi, vă reamintesc că de ieri se vaccinează atât persoanele care îşi efectuează rapelul cât şi persoane noi, iar din acest punct de vedere trebuie să avem o concordanţă cât se poate de bună între numărul de persoane care pot să fie vaccinate într-o zi şi numărul de doze disponbile, conform calendarului de livrare pe care îl avem în momentul de faţă stabilit de contractul încheiat la nivelul Comisiei Europene.

Din acest punct de vedere, trebuie să păstrăm o proporţie corectă între persoanele care se programează  şi numărul de doze disponibile, pentru că ne-am asumat încă de la început, că orice persoană vaccinată trebuie să îi asigurăm şi rapelul. Altfel, riscăm să existe şi persoane care nu pot să îşi primească rapelul la timp, iar acest lucru nu ni-l dorim la acest moment.

Numărul de persoane vaccinate va fi corespunzător cu numărul de doze primite

Pot să vă spun că în aceeaşi unitate de timp, fiecare ţără va primi acelaşi număr de doze. Indiferent că va folosi toate dozele care vin şi vor fi vaccinate persoanele respective, fără să mai aştepţi rapelul, sau fără să rezervi numărul de doze necesar pentru efectuarea rapelului. Numărul de persoane total vaccinate va fi acelaşi, pentru că dozele sunt tot aceleaşi. Nu se pot înmulţi. Deci, indiferent de modalitatea abordată, până la urmă, numărul de persoane vaccinate va fi corespunzător cu numărul de doze primite, indiferent de modalitatea abordată.

Ştire în curs de actualizare...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă