EXCLUSIV Reacția primarului Mihai Chirica după ce l-a demis pe Andrei Cristea: „Dacă nu îţi poţi stăpâni nervii stai în tribună şi mănâncă seminţe”

1 lună in urmă 3

Azi dimineaţă, Comitetul Director al lui Poli a fost convocat de edilul Mihai Chirica la Primărie. La o şedinţă provocată de rezultatele dezastruoase ale echipei şi de conflictul lui Andrei Cristea cu „centralul” Radu Petrescu, întâlnire ce s-a încheiat cu un adevărat cutremur în club:

Directorul de scouting, Anton Heleşteanu, a fost dat afarăPreşedintele Ciprian Paraschiv a primit o sancţiune cu 10 la sută din salariu pe 3 luni, perioadă în care toate deciziile sale vor fi trecute prin „filtrul” CD şi contrasemnate de preşedintele acestuia, Mircea UrsuAndrei Cristea, care era antrenor-jucător, se întoarce pe teren. Numai ca jucător!

Contactat ulterior de GSP.RO, primarul a explicat că „trebuiau luate măsuri de urgenţă, pentru că aşa cum merg lucrurile în acest moment ne ducem sigur în B”.

- Cristea plăteşte pentru conflictul cu arbitrul Radu Petrescu? 
- În primul rând ne-am gândit că echipei îi lipseşte un lider pe teren. Apoi, da, pentru ieşirile sale. Dacă eşti antrenor şi nu-ţi poţi stăpâni nervii mai bine te laşi, mergi în tribună şi mănânci seminţe. Am însărcinat Comitetul Director să ceară scuze mai multor oficiali.

- Este adevărat că l-a jignit pe Petrescu spunându-i „mai bine mureai la operaţie”? 
- Din ce ştiu eu nu i-a spus aşa ceva. Doar ce am auzit şi eu pe coloana sonoră pusă la Digisport. Cu un asemenea limbaj nu suntem nici noi de acord.

- Pe Paraschiv, practic, l-aţi legat de mâini şi de picioare.... 
- N-aş vrea să comentez, e o decizie şi vă rog s-o luaţi ca atare. La Heleşteanu s-a renunţat pentru că n-a făcut faţă provocărilor din această iarnă, toate achiziţiile sale au fost dezastruoase.

- Pe cine puneţi antrenor? 
- Nu pot să vă dau un nume deocamdată. În două, maximum trei zile vom avea însă unul nou. Apoi trebuie să ne orientăm şi asupra unui psiholog. Să stea de vorbă cu jucătorii, să vedem de unde această neîncredere.

Andrei Cristea, demis de la Poli Iași

Momentan, echipa va fi pregătită de Marian Rada. Fostul antrenor al Rapidului a sosit în Copou chiar zilele trecute și l-a înlocuit pe Mugur Cornățeanu, care era antrenorul principal din acte fiindcă Andrei Cristea nu deținea licența A.

Poli Iași suferă în Liga 1. Moldovenii n-au mai câștigat din septembrie și au doar 16 puncte, fiind pe ultimul loc. Andrei Cristea fusese numit la cârma echipei la începutul lunii februarie, după ce conducerea a decis să-l înlocuiască pe Daniel Pancu. Cu el pe bancă, Poli Iași a înregistrat un egal și două înfrângeri în Liga 1 (3-3 cu Sepsi, 2-3 cu Astra, 0-2 cu Voluntari). În plus, ieșenii au fost eliminați în această perioadă din Cupa României (0-3 cu Petrolul).

20 decembrie 2020e data ultimei victorii izbutite de Poli Iași, 1-0 cu Hermannstadt, în deplasare

VIDEO. Cine este jucătorul pe care voia să-l dea afară Daniel Pancu înainte de a fi demis de la Poli Iași

Citește și alte știri din Liga 1:

Veste de ultimă oră în cazul golgeterului disputat de FCSB și Craiova: „Avem un acord de principiu”Victor Becali intervine în scandalul momentului de la FCSB: „Trebuie să lămuresc povestea cu Iulian Cristea, Gigi și Anamaria”

ULTIMA ORĂ: cutremur de peste 6 grade în Grecia! Mai multe replici au avut loc imediat

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă