EXCLUSIV Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

1 lună in urmă 14

CONTEXT: Astra trebuie exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)

Ce ar presupune un refuz din partea LPF și FRF de a o scoate pe Astra din Liga 1, așa cum indică în mod clar legea mondială antidoping? Explică un avocat cu cazuri la activ pe legislația în domeniu: „În acest caz, România ar fi exclusă din cupele europene, iar naționalele noastre n-ar mai avea drept de participare la nicio competiție fiindcă, practic, LPF și FRF ar încălca protocolul semnat cu WADA și care e ratificat de UEFA și FIFA”.

Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor". 

Trimiterea către articolul 2 cuprinde capul de acuzare care există în privința celor 3 de la Astra: „Constituie încălcări ale reglementărilor antidoping: utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță interzisă sau o metodă interzisă". Cei 3 au apelat la o metodă interzisă!

DOPAJ LA ASTRA. Urmează suspendarea jucătorilor!

Decizia din acest caz va arunca în aer campionatul din România. Următorul termen anunțat de comisia ANAD va avea loc săptămâna viitoare, pe 4 februarie! E posibil chiar ca la această dată să se dea un verdict! Care va fi de suspendare pentru cei 3 fotbaliști. Foarte probabil, câte 4 ani pentru Fatai și Takayuki, care n-au recunoscut, n-au colaborat și nici măcar nu s-au prezentat la termenele de până acum. 

În schimb, Ioniță ar putea scăpa cu o sancțiune situată între 12 și 15 luni, ceea ce ar însemna că ar avea șanse ca în toamnă să joace din nou! Cei 3 sunt în stare de suspendare deja de 4 luni, de la finalul lui septembrie 2020!

Kehinde Fatai

va împlini în februarie 31 de anis-a născut în Nigeriaa venit în România acum 14 ani, la Farula mai evoluat în țara noastră la Astra, iar în străinătate la FC Bruges, Sparta Praga, Ufa și Dinamo Minsk

Takayuki Seto

va împlini luna viitoare 35 de anis-a născut în Japoniaa venit în România în 2007, la Astraa mai evoluat în străinătate la Osmanlispor, Ventforet Kofu și Rigaeste străinul aflat pe locul 2 în topul meciurilor all-time în Liga 1, 274; primul e Camora (283)

Alexandru Ioniță

în decembrie a făcut 26 de anis-a născut în Româniaa evoluat până acum exclusiv în România, la Rapid, Astra, CFR și U Craiovaare 6 meciuri și două goluri în naționala de tineretare o selecție în naționala de seniori, bifată în 2017

Cazul de dopaj de la Astra pe scurt:

La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează. În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Legenda lui Dinamo, șocată de gafa spaniolilor: „Cum să plece liber? E ceva la mijloc, dar nu pot spune ce”Toni Petrea anunță revenirea a doi jucători importanți: „Au intrat în programul echipei”

VIDEO Schimb dur de replici între Mihai Gâdea și Diana Şoşoacă. Senatoarea AUR a plecat din emisiune: ”Am avut parte de un abuz psiho-emoţional”

Libertatea

Playtech: Traian Băsescu, UMILINȚĂ totală pentru partidul AUR: „Doamna Șoșoacă ar fi bună de șefă de...”
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă