EXCLUSIV Mircea Dinescu, adevărul despre plecarea din TVR. Câți bani câștiga pentru emisiune

1 săptămână in urmă 30

Mircea Dinescu ( 70 de ani), gazda emisiunii ”Politică şi delicateţuri” (TVR 1) a decis să spună ”adio!” postului public de televiziune şi să revină în lumea afacerilor private. ”Am renunţat, din diverse motive, inclusiv financiare, la colaborarea cu TVR. Din luna martie mă voi muta la Prima TV, dar până atunci îmi voi lua la revedere participând încă de două ori la emisiunea lui Ionuţ Hristache, <România 9>. Într-un fel, m-am săturat să tot fiu acuzat că sunt plătit din banii poporului. Că sug banii publici”, a spus el, în exclusivitate pentru playtech.ro. Mircea Dinescu va prezenta, din luna martie, la Prima TV, emisiunea ”Poezie şi delicateţuri”.

Scandalos! Mircea Dinescu explică, în premieră, de ce a demisionat din TVR: „Nu vreau să se mai spună că sug banii publici. Plec cu părere de rău!”

Mircea Dinescu privește înapoi cu mânie și continuă seria declarațiilor, pentru playtech.ro:” Era aşa şi nu era chiar aşa. Fiindcă nu luam 15.000 de euro, cum s-a spus sau chiar s-a scris, ci pot spune că am încasat această sumă, dar pe 12 luni. Se poate verifica, de către cei care m-au acuzat de una şi de alta. Voi pleca cu părere de rău din curtea televiziunii publice, dar asta e viaţa. Aveam prieteni la toate emisiunile la care colaboram, trei la număr, toate fiind prezente în topul audienţelor postului public, respectiv <Politică şi delicateţuri>, <România 9> şi <Vedeta populară>.

Toate aceste producţii sunt bine văzute. Desigur, nu doar mie, fiindcă în cazul unora dintre aceste producţii aveam doar statut de colaborator, dar vreau să mai spun că şi reluările stau bine, în audienţe. Din păcate, contractul în televiziune e de exclusivitate, aşa că etapa TVR pentru mine s-a încheiat!”, a declarat pentru playtech.ro Mircea Dinescu.

El adaugă: ”Conform contractului avut cu cei din TVR, o parte din banii sponsorilor care apăreau în cadrul emisiunii „Politică şi delicateţuri” intrau în conturile televiziunii. Am făcut şapte ani această emisiune la TVR”.

”Lumea încă se uită la un jurnalist, ajuns la o vârstă, care dă din gură şi învârte, pe lângă cuvinte şi exclamaţii, şi o linguriţă în diverse oale”.

Mircea Dinescu nu renunță însă la emisiunea care i-a adus un plus de popularitate: ”Înainte, am realizat-o la <Realitatea TV>. Acum e rândul celor de la <Prima TV>. E un parcurs care îmi arată că lumea încă se uită la un jurnalist, ajuns la o vârstă, care dă din gură şi învârte, pe lângă cuvinte şi exclamaţii, şi o linguriţă în diverse oale în care fierbe te miri ce”, mai spune acelaşi Mircea Dinescu.

”La Prima TV voi avea și o rubrică personală, în care va recita câte o poezie, în fiecare seară”

”Suntem o societate de consum, aşa că a trebuit să mă adaptez, în ultimii 30 de ani, la diverse situaţii. Ceea ce pot afirma deja că e nu voi avea o singură emisiune la Prima. Pe lângă <Poezie şi delicateţuri>, cea care va înlocui <Politică şi delicateţuri>, fiindcă m-am săturat de politică şi mă întorc la prima mea dragoste, poezia, voi mai avea şi alte colaborări.

Astfel, voi avea o rubrică personală în care voi recita câte o poezie în fiecare seară, voi participa, constant şi la emisiunile de ştiri, dar voi colabora şi cu postul <Agro TV>, din aceeaşi familie. Toată lumea sau, mă rog, multă lume, îmi cunoaşte şi această pasiune mai nouă a mea, cea înclinată către munca câmpului, aşa că voi încerca să transmit informaţii utile şi pe această cale din experienţa personală, dobândită în ultimele decenii”, a mai precizat Dinescu.

Mircea Dinescu deține un complex agor-hotelier, în comuna doljeană Cetate

Ajuns la 70 de ani, Mircea Dinescu mai are şi afaceri private, pe lângă calitatea de realizator de emisiuni de televiziune. El deţine în comuna doljeană Cetate, lângă Calafat, un complex agro-hotelier, acolo unde din 1997 şi-a deschis un veritabil paradis terestru şi în care a organizat deja o serie de festivaluri literare şi gastronomice, în special vara.

The post EXCLUSIV Mircea Dinescu, adevărul despre plecarea din TVR. Câți bani câștiga pentru emisiune appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă