EXCLUSIV Jean de la Craiova s-a răzgândit. Ce decizie a luat în privința religiei lui: nimeni nu credea că e posibil

3 zile in urmă 25

Solistul Jean Dumitrache (50 de ani), alias Jean de la Craiova, a renunţat definitiv la ideea convertirii la religia mozaică, urmată de o mutare în Israel. Cunoscutul solist de manele susține că se simte mai bine în postura de creştin. Fiind născut dintr-o mamă evreică şi un tată român, i s-ar fi permis, pe linie maternă, să facă pasul trecerii la religia mozaică: ”Îmi place foarte mult să merg în Israel, la locurile sfinte. Am fost de mai multe ori la Biserica Sfântului Mormânt şi, în ciuda aglomeraţiei, pot spune că m-am simţit aparte”, ne-a spus Jean, în interviul pentru Playtech.ro.

”Îmi place foarte mult să merg în Israel, la locurile sfinte”

 “Am decis să rămân creştin ortodox. Aşa am fost botezat şi aşa am să rămân până la capăt. Mutarea mea în Israel mi-ar fi adus prea multe schimbări, pe care am decis să nu le fac. Voi rămâne alături de fraţii mei în România, dar la fel de aproape de Isus, cu care mă înrudesc într-un fel, fiindcă şi el a fost tot evreu, după mamă şi tată!”, a precizat Jean de la Craiova, pentru Playtech.ro.

El a adăugat că există un lucru asupra căruia nu a stat să negocieze şi nici nu are de gând să-l schimbe. Şi anume acela de a continua să meargă în vizită, la rudele sale, şi la Mormântul Sfânt, ori de câte ori va avea ocazia.

“Îmi place foarte mult să merg în Israel, la locurile sfinte. Am fost de mai multe ori la Biserica Sfântului Mormânt şi, în ciuda aglomeraţiei, pot spune că m-am simţit aparte. Nici n-am luat în calcul colcăiala de lume din jurul meu. Ultima dată când am ajuns la Ierusalim a fost acum doi ani şi aş merge în fiecare an, cel puţin o dată, dacă condiţiile ne-ar permite să facem asta!”, adaugă el.

Jean de la Craiova spune că locurile sale preferate în care îşi alege să facă excursii sunt ţările care-i oferă pagini bogate de istorie, din care poate învăţa multe lucruri.

“În ceea ce mă priveşte prefer, de departe, ţări precum Israel, Cipru, Grecia, Egipt, Spania, care au un anume farmec, dar mai ales foarte multe poveşti de descifrat. Aproape de fiecare dată, când plec în străinătate, îmi aleg şi câte un ghid, ca să aflu cât mai multe istorii locale”, susţine îndrăgitul solist.

“Dacă vrei fiţe, alegi să mergi în Dubai. Eu prefer să văd locuri pline de istorie, nu ţări în care dai de nisip şi de petrol”

Paradoxal sau nu, Jean de la Craiova afirmă că nu înţelege de ce mulţi dintre români aleg să meargă spre destinaţii exotice, cum ar fi Dubaiul, în dauna celor cu “istorie multă”, cum le numeşte el:

“Dacă vrei fiţe, alegi să mergi în Dubai. Eu prefer să văd locuri pline de istorie, nu ţări în care dai de nisip şi de petrol aşa cum dau eu de noroi când mă duc vara la gârlă, în spatele casei de la ţară!”.

El a reuşit să treacă cu bine peste provocările pandemiei:

”Sunt un fel de “Spiderman”, fiindcă am reuşit să facă multe dintre lucrurile propuse, într-o perioadă dificilă”, ne-a mai zis Jean. În plus, Jean de la Craiova s-a înscris şi pe platformă, pentru vaccinarea anti-COVID, iar acum aşteaptă cuminte să-i vină rândul la imunizare.

The post EXCLUSIV Jean de la Craiova s-a răzgândit. Ce decizie a luat în privința religiei lui: nimeni nu credea că e posibil appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă