EXCLUSIV Fotbalistul de Champions League dorit și de FCSB a șocat la venirea în România: „Să joc aici? Măcar aveți medic?”

2 luni in urmă 5

Oficialul lui FC Voluntari consideră că bugetele mici ale formațiilor din Liga 1, dar și faptul că fotbalul românesc nu e prea bine văzut în Occident, reprezintă impedimente serioase în realizarea transferurilor. 

„La momentul actual, în România nu prea poți să iei ce jucători vrei. În primul rând, nu ai buget de transferuri. Dacă un jucător din liga a treia din Franța, cum a fost cazul lui Aissa Laidouni, are același salariu pe care i-l ofer eu la Voluntari, cu ce pot eu să-l atrag să vină în România? Singurul mod prin care pot să-l conving să vină aici e să-i spun că i se deschid noi oportunități.

Jucătorii nu vor să vină, aleg alte opțiuni din campionate mai bine cotate și țări mai bine văzute din punct de vedere social. E foarte greu să-i convingi să vină”, a mărturisit scouterul penultimei clasate din Liga 1. 

Gabriel Glăvan: „Laidouni ne-a întrebat dacă avem medic la echipă”

Glăvan a oferit și un exemplu concret. Francezul Aissa Laidouni, adus la Voluntari în 2018 și vândut ulterior pentru 600.000 de euro la Ferencvaros, le-a adresat o întrebare neverosimilă ilfovenilor în momentul în care negocia venirea în România.

„Laidouni nici nu voia să vină, ne întreba dacă avem medic la echipă. Nu e neapărat imaginea fotbalului românesc, ci a societății din România. Asta ține și de el, poate nu era un băiat atât de informat la momentul respectiv, avea 21 de ani și era la echipa a doua a lui Angers”, a declarat Gabriel Glăvan, la emisiunea GSP Live.

7 goluriși 5 assist-uri a reușit Aidoni la FC Voluntari, în 56 de partide

Ferencvaros a plătit 600.000 de euro pentru Laidouni 

În vara lui 2020, mijlocașul Aissa Laidouni a fost transferat de Ferencvaros, campioana en-titre din Ungaria, de la FC Voluntari pentru 600.000 de euro, în ceea ce a reprezentat cel mai important transfer din istoria ilfovenilor. De asemenea, FC Voluntari a păstrat un procent de 15% dintr-un viitor transfer. 

A fost un moment de cotitură pentru fostul mijlocaș al lui FC Voluntari. Ajuns la campioana Ungariei, Laidouni a evoluat în grupele Champions League, unde a prins cinci meciuri pentru maghiari. Adversarele au fost unele de top: Barcelona, Juventus și Dinamo Kiev.

FCSB l-a vrut pe Laidoni în vara lui 2019

Laidouni a ajuns în 2018 la FC Voluntari, de la echipa secundă a lui Angers. Francezul s-a impus rapid în România, iar în urmă cu doi ani intrase în atenția lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB. Negocierile au fost avansate la vremea respectivă. Laidouni își dăduse acordul să semneze cu roș-albaștrii, însă cerințele impresarilor l-au făcut pe Becali să renunțe la transferul jucătorului cotat în prezent la 1,2 milioane de euro de portalul Transfermarkt.

Dacă vă spun condițiile în care voia să vină Laidouni... Voia contract pe 3 ani și după aceea să rămână liber. Voia salariu de 13.000, 16.000 și 19.000, să crească în fiecare an. Mai cerea bonus de 1.000 de euro la fiecare gol și pasă de gol și procent de 20% din viitorul transfer. Am început să râd și am închis telefonul - - Gigi Becali, în iulie 2019

Citește și alte știri de actualitate:

Dan Petrescu a dat lovitura în Turcia! Ce sumă a primit pentru 45 de zile la KayserisporANALIZĂ GSP: Miză uriașă pentru FCSB și CFR Cluj! Titlul duce în play-off-ul Europa League

Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în același apartament. Cele cinci cupluri au făcut „Turul Franței” și femeile câștigau și câte 7.000 € pe lună

Libertatea

Playtech: Monica Gabor îl scapă de SĂRĂCIE pe Irinel Columbeanu! Oferta incredibilă pe care i-a făcut-o
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă