EXCLUSIV | Dezvaluiri de ULTIMA ORA din lupta FCSB-ului cu CSA pentru palmaresul Stelei! Suporterii trebuie sa stie care e realitatea

1 lună in urmă 1

Presedintele Asociatiei 'Salvati Steaua' a vorbit la Pro X despre lupta pentru palmaresul Stelei. 

Virgil Boglea a oferit detalii referitoarea la procesul pentru palmares, facand referire la argumentele pe care se bazeaza pentru a obtine lamuriri in ceea ce priveste identitatea sportiva a Stelei. 

"Odata cu intoarcerea domnului Mustata acasa, au iesit la iveala voci care sa sustina partea fostei Steaua Bucuresti. Observand demersurile suporterilor, am ajuns la concluzia ca putem face ceva impreuna. 

Asociatia 'Salvati Steaua' a luat fiinta efectiv in iunie 2020 cand ne-am prezentat proiectul, scopul, obiectivul nostru fiind de a lamuri situatia palmaresului Stelei. Ulterior am inceput demersurile judiciare pentru realizarea acestui scop. Primul demers a fost acela de a ne adresa MApN-ului de a ne oferi informatii. 

Noi ne bazam sustinerile si argumentatia pe acte din trecut. Prezentam fapte obiective si oamenii vor decide care este adevarata Steaua. Avem un proces privind palmaresul aflat in stadiul de apel. 

Pe 7 aprilie 1998 s-a infiintat Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, ca o necesitate in urma solicitatilor de la FRF care le punea in vedere celor de la CSA sa privatizeze sectia de fotbal. 

Clubul Sportiv al Armatei a emis un comunicat si a recunoscut ca a fost nevoit sa infiinteze o asociatie care sa suplineasca sectia de fotbal a clubului pentru ca altfel exista riscul de a fi eliminata echipa din cupele europene. 

In '98 se putea intampla ca aceasta desprindere a sectiei de fotbal sa se faca prin divizare, dar data cu infiintarea asociatiei, la care au participat reprezentanti ai MApN care au acceptat infiintarea asociatiei, a existat o entitate juridica noua care a preluat in intregime traditiile si palmaresul echipei.

Cu privire la marca, s-a decis anularea marcii Steaua, dar pana la urma suporterii echipei Steaua, indiferent de ce parte s-au clasat, trebuie sa cunoasca realitatea obiectiva si sa vada in ce parte a urmat continuitatea pe plan sportiv si juridic.

Procesul cu privire la palmares va lamuri aspectele pe care le dorim lamurite in ceea ce priveste identitatea sportiva a Stelei", a declarat Virgil Boglea, presedintele Asociatiei 'Salvati Steaua', la Ora exacta in sport. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă