EXCLUSIV Dennis Man, ca pe vremea Ghetelor de Aur! Devine cel mai bun de după '89?

1 lună in urmă 34

Dennis Man e pe cale să întrerupă seria săracă în care golgeterii campionatului nu ajung la 20 de goluri marcate într-o stagiune. Din 2013, de când Rusescu a înscris de 20 de ori pentru FCSB, nimeni nu a mai ajuns la numărul 20.

Dennis are o frecvență demnă de anii '80, perioada în care Mateuț și Cămătaru câștigau Ghetele de Aur controversate, din cauza cărora UEFA a modificat sistemul de acordare a trofeului, a introdus reguli care calculează reușitele în funcție de o pondere aplicată fiecărei ligi naționale. Campionatele mici, așa cum e Liga 1 din România, punctează după numărul golurilor.

De ce Gheata de Aur nu mai e accesibilă în România

Cine înscrie 20 de goluri adună 20 de puncte. 20 de goluri date în Serie A sau în Premier League valorează dublu, 40 de puncte! Iar competițiile naționale de nivel mediu, așa cum sunt în Belgia, în Grecia, înmulțesc golurile cu 1,5. Regula a anulat șansele ca Gheata de Aur să mai ajungă în România vreodată.

Man a adunat 13 goluri în primele 16 etape. Echipa lui mai are de disputat 24 de partide în campionat, cu tot cu rundele din play-off, deci atacantul în vârstă de 22 de ani va trece de 30 de goluri dacă va păstra randamentul pe care l-a înregistrat până acum!

Dennis Man, pe urmele lui Sabin Ilie

Mai mult de 30 de goluri a înscris, după Revoluție, numai Sabin Ilie. Fratele mai mic al "Cobrei" Adrian Ilie a marcat de 31 de ori în ediția 1996-1997 a Diviziei A, în tricoul Stelei, echipa al cărei loc în prima ligă l-a moștenit FCSB. Numărul golurilor a tot scăzut în perioada recentă. Antal, o extremă care juca atunci la FC Vaslui, a fost golgeter în sezonul 2013-2014 cu numai 15 goluri. Man a strâns deja 13 și mai e mult de jucat!

Doar Top 5 dublează golurile

 În clasamentul pentru Gheata de Aur sunt punctate dublu numai golurile din primele cinci campionate ale Europei: Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța. Locurile 6-21 din clasamentul coeficienților UEFA beneficiază de înmulțirea golurilor cu 1,5, celelalte ligi naționale păstrează un punctaj egal cu numărul golurilor. În stagiunea trecută, Gheata de Aur a Europei a cucerit-o Ciro Immobile

Atacantul lui Lazio a marcat de 36 de ori în 37 de partide din Serie A. E în cursă pentru trofeu și acum, a adunat 12 goluri în 16 etape în care a evoluat.

44 de goluria marcat Cămătaru în sezonul 1986-1987, în care a câștigat Gheata de Aur. După doi ani, Mateuț a înscris 43 de goluri și a obținut și el trofeul. Premiile au devenit controversate din momentul în care Dinamo a fost suspectată că falsifica meciurile și rezultatele pentru ca jucătorii ei să răstoarne recordurile de goluri marcate

49 de goluria înscris Ladislau Bonyhadi în sezonul 1947-1948 pentru ITA, Întreprinderea Textilă Arad, precursoarea actualei UTA. El a rămas golgeterul cu cele mai multe goluri într-un singur campionat, în toată istoria Ligii

Dennis Man vs Florin Tănase: duel între steliști, după aproape 30 de ani 

Man are 13 goluri și e urmat în clasament de Florin Tănase, cu 11 goluri. Nu s-a mai întâmplat din sezonul 1992-1993 să concureze doi steliști pentru titlul de golgeter. Ilie Dumitrescu a adunat atunci 24 de goluri, Ilie Stan a înscris de 20 de ori. Dumitrescu era un atacant obișnuit să marcheze, surpriza a constituit-o Stan, un mijlocaș box-to-box folosit mai degrabă pentru apărare decât pentru atac. Echipa era Steaua, necontestată încă și neînlocuită în campionat cu FCSB. 

Dinamo a acaparat clasamentul golgeterilor în sezonul 2006-2007, la capătul căruia "câinii" au câștigat cel mai recent titlu al lor. Claudiu Niculescu a fost numărul unu, urmat de Ionel Ganea și de Dănciulescu. Ambii, coechipieri ai săi. Ganea a ratat titlul de golgeter pentru că a plecat în iarnă la Rapid, unde a marcat numai două goluri într-o jumătate de an. La Dinamo dăduse 14 goluri în prima parte a sezonului!

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Cât lipsește Olimpiu Moruțan: a venit rezultatul RMN-ului » De ce e o pierdere uriașă pentru liderFCSB își domină rivalele din Liga 1! CFR Cluj și Craiova, surclasate într-un top decisiv

Bătaie în platoul unei emisiuni din România. „Te fac varză!„ Echipa de producție a intervenit imediat

Libertatea

Playtech: Anunțul ȘOCANT făcut de George Simion, chiar ieri. E ireal ce se întâmplă cu partidul AUR
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă