EXCLUSIV Ce pedeapsă se așteaptă Alex Ioniță să primească și ce a declarat în fața Comisiei ANAD: „Asta e suspendarea pe care o merit”

2 luni in urmă 2

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt

La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile, astfel încât suspendarea sa să fie mai mică.Următorul termen anunțat de comisia ANAD va avea loc pe 4 februarie și este posibil chiar ca la această dată să se dea un verdict.Faptul că Ioniță a recunoscut fapta va produce automat un adevărat cutremur în Liga 1. Astra va trebui exclusă din campionat, conform regulamentului!

Suspendat încă din luna septembrie, de când ANAD (Agenția Națională Anit-Doping) a demarat ancheta, Ioniță speră să nu mai stea mult pe tușă. Fotbalistul se va prezenta la termenul de joi, 4 februarie, în speranța că suspendarea totală care va fi dictată nu va depăși 8 luni.

Alexandru Ioniță II: „Cred că suspendarea o să fie undeva pe la un an”

„Consider că merit 6-8 luni de zile de suspendare maximum. Cu tot cu suspendarea de până acum. Adică încă 2 și 4 luni. Asta sper să primesc. Realist cred că o să fie undeva la un an, poate un an și două luni, dar mă gândesc că se mai pot face proceduri după, poate recurs, să mai scadă din pedeaspă. Nu merit să stau atât”, a declarat Ioniță în studioul Gazetei Sporturilor.

Alexandru Ioniță II este neplătit încă dinainte să fi intrat în stare de suspendare. Fotbalistul a povestit cum se descurcă în această perioadă: „Din luna august sunt neplătit. Nu au voie să ne plătească de pe 30 septembrie, în perioada de suspendare. Mă descurc, am familia aproape, avem o legătură foarte strânsă”.

Alexandru Ioniță II: „I-am sfătuit pe Fatai și Takayuki Seto să meargă la ANAD”

Fotbalistul a povestit și cum a decurs termenul de pe 14 ianuarie de la comisia de audieri de la ANAD, când a recunoscut toate acuzațiile:

„Am mers singur la proces, am făcut o declarație pe proprie răspundere, am spus ce s-a întâmplat atunci și în perioada de când a început suspendarea provizorie. Am spus că îmi pare rău și am realizat că am greșit, că nu am fost vreodată instruit și nu am participat la vreo ședință legată de doping. Și că sper să primesc clemență. 

Dânsul (n.r. - Cristi Balaj, președintele ANAD) mi-a spus că risc 4 ani de suspendare, iar dacă voi merge să mă apăr singur și să mai spun o dată ce am spus atunci când cei de la ANAD au venit la noi, la stadion, mai puțin. Din câte am înțeles, se va da verdictul acum. După ce am mers la ANAD, i-am sfătuit și pe colegii mei să o facă. Le-am dat mesaj, le-am spus că îmi doresc să stau cât mai puțin, nu pot să stau 4 ani”. 

Ioniță este singurul dintre cei trei care a colaborat cu ANAD în această anchetă. Fatai și Takayuki n-au recunoscut, n-au colaborat și nici măcar nu s-au prezentat la termenele de până acum. Iar Ioniță explică de ce: „Domnul avocat Mincu Paul ne-a sfătuit să nu ne prezentăm. Așa a considerat. A spus că nu a primit destule dovezi de la ANAD în legătură cu cazul nostru”. 

Dacă era să fiu suspendat 4 ani, mă angajam cu tata pe camion, că el asta face - Alexandru Ioniță II, Astra

Alexandru Ioniță, la Astra

Alexandru Ioniță, la Astra

Citește mai multe știri despre subiectul dopajului de la Astra:

Alexandru Ioniță dezvăluie cum a ajuns cu perfuzia în venă și cine a făcut pozele: „El ne-a rugat să mergem, pentru reclamă! Am vrut să ajut”LPF, despre scandalul de dopaj de la Astra și posibila excludere din Liga 1: „Asta am înțeles de la avocați”

Nicoleta a fost găsită carbonizată în vie. Înfiorător cum s-a întâmplat totul

Libertatea

Playtech: IREAL! Adrian Năstase o DESFIINȚEAZĂ pe Diana Șoșoacă. Ce l-a uluit pe fostul premier
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă