EXCLUSIV Atac devastator al Alinei Dumitru înaintea alegerilor de la judo: „Conducere bazată pe minciună și manipulare”

1 lună in urmă 1

Singura campioană olimpică din judo-ul românesc feminin, Alina Dumitru, vizează să câștige azi un loc de vicepreședinte la FRJ la alegerile desfășurate la Poiana Brașov. E în echipa contracandidatului lui Cozmin Gușă la șefia federației, explicând opțiunea prin aceea că „îl cunosc pe George Teșeleanu de când era vicepreședinte și apoi l-am întâlnit la stagiile pentru copii organizate la Constanța, de unde am plecat mulțumită și impresionată. Acolo mai și discutam că nu mai există, din păcate, o familie a judoului românesc și așa am ajuns să colaborăm”.

Alina Dumitru: „Nu se ținea cont de părerile mele”

Ea explică de ce a renunțat la precedentul mandat de vicepreședinte: „Nu se ținea cont niciodată de ceea ce spuneam eu în ședințele FRJ. M-am considerat inutilă”. Și acuză inclusiv gestul actualei conduceri care „a organizat o Gală a judoului românesc fără nici măcar să pomenească numele celor cinci medaliați olimpici din acest sport, ceea ce m-a deranjat foarte tare”.

E același sentiment invocat și în atacurile lansate recent de Cozmin Gușă la adresa sa, după ce s-a poziționat în tabăra lui Teșeleanu: „M-a acuzat că n-am capacități manageriale, dar nu mi s-a încredințat niciun proiect. Eu am organizat însă turnee cu peste 600 de copii, am atras și destui sponsori, așa că știu cu ce se mănâncă și zona asta. În plus, nu e civilizat să vorbești urât despre campionii care au făcut istorie într-un sport. 

Din păcate, nu mai există nicio moralitate în judo-ul românesc, unde s-a cultivat în ultimii ani o conducere bazată pe minciună și manipulare, fiind transformat într-o scenă pentru jigniri, cazuri de bani furați și mărturii despre sportivi bătuți”.

Alina Dumitru: „Sper ca oamenii să nu lase impresionați de o saltea”

Nu se sfiește să arate cu degetul și către fostul său antrenor, Florin Bercean, actual vicepreședinte, candidat pentru un nou mandat: „Nu vreau să vorbesc prea multe pentru că-l respect, am obținut împreună rezultate mari, am împărțit bucurii și necazuri, dar aud că se ocupă cu tot felul de acțiuni și invenții pentru a câștiga din nou alături de Cozmin Gușă. 

Sunt semnale că se oferă brusc anumite cadouri, gen saltele și kimonouri, dar sper să nu existe oameni care să se lase impresionați de aceste lucruri fix înaintea alegerilor. Oricum, el ar trebui să facă un pas înapoi, chiar dacă îi e greu să accepte asta”.

E firesc să ne unim acum toți campionii din judo, eu, Căprioriu, Croitoru, Lungu, Șurlă, Nicolae, Mihalache, fiindcă am fost dați la o parte fără jenă. E momentul să fim o echipă - Alina Dumitru

VIDEO. Catalina Rob Ditan povestește experiența traumatizantă de la Cluj

Corina Căprioriu, opinie dură despre starea judoului românesc: „Mie și Alinei Dumitru o să ne propună să fim femei de serviciu”

Când apare la brațul lui Virgil Ianțu, fiica sa atrage toate privirile. Arată ca un model internațional. Imaginea cu cei doi

Libertatea

Playtech: Doliu la Românii au talent. A făcut anunțul morții în urmă cu câteva momente
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă