EXCLUSIV Asta e suma reală pe care a plecat Dennis Man de la FCSB! Clauzele secrete din contract

4 săptămâni in urmă 11

Cel mai bun marcator din Liga 1 a mers la Parma și suma pe care o primește FCSB în schimbul lui este imensă, niciun club din România nu a mai încasat vreodată atâția bani la un export. Chiar și așa, Becali tot a mai umflat un pic valoarea reală a afacerii. El a anunțat că tranzacția a fost realizată în schimbul a 13 milioane de euro. Suma nu constituie tocmai o invenție, doar că s-ar ajunge la ea prin îndeplinirea unor condiții complicate.

FCSB încasează sigur 11 milioane de euro pentru Dennis Man

Prețul de bază al transferului a fost de 11 milioane de euro. FCSB va încasa în curând banii aceștia, într-o singură tranșă. În negocieri, românii și italienii avuseseră în vedere și opțiunea de a împărți plata în mai multe rate, de-a lungul a doi ani și jumătate. Au renunțat la ideea aceasta. Pentru atingerea valorii pe care a anunțat-o Becali ar trebui să fie întrunite câteva clauze greu de îndeplinit:

500.000 de euro primește FCSB dacă Parma se califică în cupele europene măcar o dată în următoarele patru sezoane500.000 de euro încasează roș-albaștrii dacă parmegianii termină un sezon printre primii opt în Serie A500.000 de euro constituie un bonus în situația în care Man va marca 15 goluri în prima ligă italiană până în 2023 500.000 de euro se mai adaugă dacă Dennis va înscrie 25 de goluri în Serie A până în iunie 2025.

Criteriile sunt greu de îndeplinit. Pe termen scurt, grija Parmei e să evite retrogradarea, nu-și propune nimeni calificarea în cupele europene, nici măcar clasarea printre primele opt.

Echipa e penultima și nu a mai câștigat deloc în ultimele zece meciuri. A început sezonul cu antrenorul Fabio Liverani, care îl înlocuise pe Roberto D'Aversa, după care conducerea l-a demis pe Liverani și l-a readus pe D'Aversa. 

Marchează Dennis Man 15 goluri în Serie A?

Una dintre condițiile pentru ca FCSB să acceseze un bonus de 500.000 de euro se referă la numărul de goluri pe care le înscrie Man la Parma. Ar trebui să marcheze de 15 ori în doi ani și jumătate, până în iunie 2023. În campionatul românesc, el a dat 30 de goluri în ultimii doi ani și jumătate. 

Stagiunea actuală e cea mai bună, de departe!, cu 14 goluri în 18 prezențe în campionat. Cu un sezon în urmă a dat 7 goluri, în ediția 2018-2019 dăduse 9 goluri. Gervinho, vedeta Parmei, a adunat 22 de goluri în Serie A în doi ani și jumătate. Internațional ivorian cu 84 de meciuri și 23 de goluri, el a jucat doi ani la Arsenal și doi ani și jumătate la Roma. A trecut pe urmă în China, la Hebei, după care a semnat cu Parma. 

În 6 luni, Mihăilă nu a marcat în Serie A

E mai greu să punctezi în Serie A decât este să marchezi în Liga 1 din România? Mihăilă a petrecut deja o jumătate de an la Parma, timp în care nu a dat niciun gol. Extremă stânga, olteanul a avut 7 goluri la Craiova în sezonul trecut. La Parma a ajuns afectat de pubalgie și a avut nevoie de o perioadă pentru tratament. De când și-a revenit a apărut în patru meciuri din campionat, niciunul ca titular, și nu a dat niciun gol. A bifat o reușită în Cupă, în eșecul cu Lazio, 1-2 în „optimi".

Parma luptă pentru salvare

Man și Mihăilă trebuie să contribuie la salvarea Parmei de la retrogradare și au câțiva concurenți români. „Crociati" sunt penultimii în clasament, cu 13 puncte. Ultima echipă e Crotone, la care se află Denis Drăguș, atacantul fost la Viitorul. Antepenultima e Cagliari, la care e titular de bază Răzvan Marin. Crotone are 12 puncte, Cagliari are 14. Tot 14 puncte are și Torino, prima aflată deasupra liniei salvării. La un alt nivel sunt Tătărușanu, portarul de rezervă al liderului Milan, și Ștefan Radu, om de încredere la Lazio, a 7-a clasată în momentul acesta și calificată în fazele eliminatorii din Champions League.

Cele mai scumpe transferuri din România

JUCĂTORSUMĂ
(MILIOANE DE EURO)A PLECAT/
A AJUNSAN
Dennis Man11FCSB/
Parma
2021
Nicolae Stanciu9,8FCSB/
Anderlecht
2016
Valentin Mihăilă8,5Craiova/
Parma
2020
Vlad Chiricheș8,5FCSB/
Tottenham
2013
Alexandru Mitriță8Craiova/
New York City
2019

Citește mai multe știri despre Dennis Man:

Dennis Man, avertizat de românul cu peste 100 de meciuri în Serie A: „Va avea mereu cuțitul la os!” + „Faci un meci prost? Mai joci peste 10 etape!”7 scurte » Atenție, Dennis Man! Capcanele transferului la Parma + exemple dureroase cu Zicu și Claudiu Răducanu

Mircea Radu a plecat din țară după și-a dat demisia din TVR. Incredibil cu ce se ocupă acum

Libertatea

Playtech: Fosta soție a lui Marian Drăgulescu, VEDETĂ pe un site pentru adulți. Din ce face mulți bani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă