EXCLUSIV Alexandru Rafila, despre condiţia pentru reluarea spectacolelor în pandemie. „Trebuie întotdeauna precauţie”

1 lună in urmă 14

Alexandru Rafila a analizat propunerile făcute de Ministerul Culturii în vederea reluării spectacolelor în spaţii închise. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că este binevenit faptul că autorităţi din toate statele europene au creionat scenarii pentru reluarea acitivăţilor culturale.

„Trebuie întotdeauna precauţie. Trebuie să existe o discuţie. Toate ţările din UE au astfel de proiecţii, scenarii pentru reluarea activităţilor culturale”, a declarat dr. Alexandru Rafila, în direct la România Tv.

Întrebat dacă România este pregătită de relaxarea restricţiilor în domeniul cultural, deputatul PSD consideră că acest de măsuri nu pot fi luate în „perioada imediat următoare”.

„Nu cred că e vorba de perioada imediat următoare. Avem acel paradox în care numărul de cazuri raportate zilnic e tot mai mic şi numărul din spitale e tot mai mare.

Mă aştept să intrăm pe trendul descendent al spitalizării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în luna mai. Dacă se va înregistra o scădere constantă şi lucrul ăsta va fi dublat şi de un număr mare de persoane care se vaccinează măcar cu o singură doză până în luna iunie, atunci putem să punem în discuţie astfel de variante”, a mai precizat dr. Rafila.

Citeşte şi: Mergi la spectacole în spaţii închise cu adeverinţă de vaccinare anti-COVID sau test PCR negativ. Propunerile Ministerului Culturii pentru reluarea evenimentelor

Ministerul Culturii a propus un set de măsuri pentru reluarea activităţilor din domeniu, în spaţii închise, de la 1 iunie, pe perioada stării de alertă.

Românii ar putea participa la spectacole desfăşurate în spaţii închise dacă vor prezenta o adeverinţa de vaccinare anti-COVID, un test RT-PCR negativ, realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului, sau un test destinat diagnosticării rapide negativ. Desfăşurarea de evenimente ar putea fi posibilă în condiţiile unei rate a incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2 cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre organizarea Untold şi Neversea. „Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă