EXCLUSIV. Alertă în Capitală: O altă profesoară, infectată cu noua tulpină Sars CoV-2. Şcoala, închisă pentru dezinfecţie

1 lună in urmă 26

În prezent, şcoala 28 este închisă pentru dezinfecţie, iar ceilalţi profesori aşteaptă rezultatul analizelor pentru a vedea dacă au contractat şi ei noua tulpină.

Mai mult, până în prezent, nu a fost depistat pacientul-zero.

Cei 10 profesori susţin că nu au fost plecaţi în Marea Britanie.

De unde ar fi pornit totul

Unii dintre profesori sunt suspicioşi la adresa directorului unităţii de învăţământ pentru că, spun aceştia, el ar fi primit recent un pachet de la rude din Marea Britanie şi, ulterior, ar fi organizat o masă la şcoală.

Rămâne de văzut dacă autorităţile vor confirma informaţia.

Profesorul a infectat alte 10 persoane

Sâmbătă seara, Ministerul Sănătăţii anunţat că 9 din 10 persoane testate - contacți ai unuia dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie - au fost pozitive la testul RT-PCR.

Persoana pozitivată vineri lucrează la o școală din București, iar la acea unitate au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

Încă 9 persoane pozitive, contacţi ai celui cu tulpină nouă

"În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea infectărilor cu varianta B1.1.7 se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București:

Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

Recomandările Ministerului Sănătăţii

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii)", se arată în comunicatul remis sâmbătă seara de Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu: Redeschiderea școlilor, în pericol. Noua tulpină COVID, risc de a produce un nou val al pandemiei

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că noua tulpină de COVID-19 este una extrem de agresivă și riscăm un nou val de infectări, mai ales în contextul relaxării unor măsuri, începând de luni.

În aceste condiții, Voiculescu susține că măsurile de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, sunt în pericol.

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. 

Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă