Examene Naţionale 2021. Sorin Cîmpeanu spune ce se întâmplă cu elevii din localităţile carantinate

1 lună in urmă 2

Examene Naţionale 2021. Ministrul Educaţiei a anunţat că evaluările naţionale vor avea loc cu prezenţa fizică a elevilor, precizând că există un scenariu şi pentru perioada carantinei.

Examene Naţionale 2021. Sorin Cîmpeanu: Consider foarte importante evaluarile la clasele a II-a, a VI-a si a IV-a

Sorin Cîmpeanu consideră foarte importante evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Aceste evaluări vor fi susţinute în luna aprilie.

„Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a pot fi organizate cu prezenţa fizică a elevilor. Eu, personal, consider foarte importante evaluarile la clasele a II-a, a VI-a si a IV-a. Ele vor fi susţinute în aprilie. Vrem sa aflam unde suntem după un an de predare online”, a precizat ministrul la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că sunt permise simulările pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a.

Citeşte şi Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Ministerul Educaţiei, precizări de ultimă oră

„Este permisa prezenta fizica pentru orice elev, indiferent de scenariu, pentru a face acele ore remediale. Nu am fost de acord cu sistemul hibrid pentru că e păgubos. Cu totii speram sa avem cat mai putine localitati in scenariul rosu.

Daca in perioada examenelor nationale vom avea localitati carantinate, vor exista niste derogari pentru ca elevii sa mearga şi să susţina examenele. Nu sunt adeptul organizarii examenelor naţionale în două etape. Orice elev de clasa a VIII-a si a XII va putea sustine examenele.

Sustinem organizarea examenelor nationale la data stiuta si cu prezenta fizica. Daca vom avea foarte multe localitati carantinate vom analiza in ce masura se poate face o derogare pentru ca elevii să poată susţine examenele.

Sunt optimist, ma astept ca rezultatele la examene sa fie chiar mai bune decat anul trecut. Nu se coboara gradul de dificultate, insa se triaza materia. Predarea online genereaza pierderi şi nu este normal ca elevii sa deconteze aceste pierderi pentru că noi nu am fost pregatiti.

Orice schimbare pe care o vom face va fi in interesul elevilor”,  a mai menţionat minsitrul.

Citeşte şi Precizare de la ministerul Educaţiei: Masca nu este obligatorie la orele cu instrumentele de suflat şi la preşcolari, indiferent de vârstă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă