Evoluție severă la tinerii cu Covid-19. Medic, avertisment terifiant: În câteva zile, afectarea plămânului ajunge la 70%

1 lună in urmă 4

 În ultimele trei săptămâni, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri de CovidVirgil Musta: În ultimele trei săptămâni, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri de Covid

Şeful Secţiei boli infecţioase din Spitalul Victor Babeş Timişoara, Virgil Musta, afirmă că se constată, la cazurile recente de COVID-19, o evoluţie foarte rapidă a bolii la tineri, el arătând că sunt pacienţi care în doar câteva zile ajung de la o afectare a plămânului de 10%, la o afectare de 70%. El susţine că este posibil ca acest lucru să fie cauza de circulaţia unor noi tulpini ale SARS-CoV-2. 

LUNI, 15 MARTIE 2021, 00:20

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„În ultimele trei săptămâni, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, creştere care posibil se datorează faptului că în comunitate există virus cu transmitere mai intensă. Ce constatăm noi este că numărul de cazuri a crescut şi şi formele severe sunt mai numeroase. (…) Din păcate, nu avem posibilitatea să determinăm aceste subtipuri sau aceste tulpini, dar modul cum evoluează formele clinice arată indirect faptul că ne confruntăm cu alte tulpini sau şi cu alte tulpini decât cele cu care ne-am confruntat până în prezent”, a declarat Virgil Musta, duminică, într-o intervenţie la un post TV.

El spune că aceasta ar putea fi una dintre explicaţiile creşterii rapide a numărului de cazuri de COVID-19, remarcând că  se constată o evoluţie severă a bolii la tineri.

„Problema se pune dacă aceste tulpini au şi o patogenitate mai accentuată, pentru că ne confruntăm în acelaşi timp cu cazuri, la persoane tinere, cu evoluţie rapidă, în câteva de zile, de la o afectare a plămânului de 10% ajunge la 70% ceea ce, astfel de evoluţii rapide şi severe, nu le-am avut până în momentul de faţă”, a adăugat medicul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă