Evoluţia pandemiei de coronavirus în România provoacă îngrijorare în Uniunea Europeană

4 luni in urmă 11

După ce au fost raportate peste 5.000 de noi cazuri de coronavirus, România a fost inclusă de către specialiştii de la Centrul European pentru Controlul Bolilor pe o listă a ţărilor europene care provoacă îngrijorare în Uniunea Europeană.

România se numără printre cele 23 de țări europene în care evoluția pandemiei de coronavirus provoacă  îngrijorare. Unul dintre criteriile avute în vedere de către specialiştii de la Centrul European pentru Control al Bolilor este numărul de infectări zilnice în rândul populației vârstnice din ultimele 14 zile.

Îngrijorare mai stârnește și numărul zilnic de decese care a trecut de 10 la un milion de locuitori.

La ora actuală, singurele țări europene considerate stabile din punct de vedere epidemiologic sunt Finlanda, Cipru, Estonia și Grecia.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, vineri, peste 5000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore după efectuarea a peste 35.300 de teste. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV2 a ajuns la 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI. De asemenea, 82 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit. Cele mai multe cazuri de infectare au fost raportate la Bucureşti.

Citeşte şi Raed Arafat face un anunţ de ULTIMA ORĂ: câţi bucureşteni urmează să ajungă la terapie intensivă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă