Evenimentele din cadrul festivalului Rowmania, organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, anulate după decesul marelui caniost

1 lună in urmă 38

RowmaniaFEST, festivalul organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, a început pe 4 septembrie, cu o zi înainte de decesul inițiatorului său, și era programat să se desfășoare până la data de 10 septembrie. Organizatorii au anunțat astăzi, printr-un mesaj pe Facebook, că în această seară va avea loc un moment în memoria lui Ivan Patzaichin, iar celelalte evenimente din cadrul festivalului se anulează.

”Concertul programat pentru această seară la #RowmaniaFEST se va transforma într-un foarte scurt moment, de la ora 20:00, in memoriam pentru inițiatorul și mentorul acestui Festival. Vă rugăm, din respect pentru marele dispărut, să păstrăm regulile de distanțare socială și să purtăm măștile de protecție. Toate celelalte evenimente programate în Festival se anulează”, au transmis reprezentanții RowmaniaFEST.

Festivalul, ajuns în acest an la a zecea ediție, avea ca obiectiv ”promovarea potențialului hidrografic al României în general și al Deltei în special”, după cum se arată pe site-ul dedicat.

În ediția din acest an, organizatorii își doreau să vorbească mai mult despre ”responsabilizarea cetățenilor, despre educație pentru reducerea risipei, despre înțelegerea efectelor pe care le au activitățile noastre asupra apelor”.

Programul festivalului cuprindea acțiuni de ecologizare, competiții de vâslit, ateliere de educație alternativă pentru copii, precum construcția de machete de bărci sau reciclare creativă, concerte, proiecții de film sau discuții despre sănătatea apelor din România.

Ivan Patzaichin a murit duminică, la vârsta de 71 de ani. Cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, sportivul era internat de mai multă vreme la Spitalul Elias din Capitală.

”Ivan nu mai e cu noi. Avea atâtea proiecte în lucru și mai aveam atâtea să învățăm de la el. A fost reperul, inspirația și motorul nostru. Făcea lucrurile să se întâmple doar cu voința lui proverbială, cu calm și vorbă bună, discreție și infinit bun simț. «Sunt doar un liant», spunea tot timpul. Ne alinăm cu gândul că știa cât de mult este iubit. Pentru că am avut imensul privilegiu să-l cunoaștem, vă spunem că e o pierdere ireparabilă. Nu știm ce o să facem mâine, dar știm că ne-a lăsat să purtăm de grija apelor care i-au fost atât de dragi. Și o vom face”, au precizat organizatorii festivalului Rowmania pe Facebook.

Foto: Vlad Chirea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă