Evadare ca în filme, în Italia. Un deținut român a săpat în zid, apoi a coborât pe o frânghie din cearceafuri

1 săptămână in urmă 14

Evadare ca în filme, în Italia / Sursa foto: Profi Media Evadare ca în filme, în Italia / Sursa foto: Profi Media

Un tânăr de 23 de ani, cetățean român, este protagonistul uneia dintre cele mai spectaculoase evadări dintr-o închisoare italiană din ultimii ani.

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 20:04

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Totul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:00, în închisoarea Bellizzi din Avellino. Românul a reușit să se facă nevăzut, după ce a ieșit pe gaura din perete. A coborât în curtea închisorii cu ajutorul unor frânghii realizate din cearșafuri.

Alături de el, a mai fugit și un marocan, condamnat pentru legături cu organizații teroriste. Un al treilea bărbat a fost prins de gardieni în curtea penitenciarului. 

În total, în celula al cărui zid a fost găurit erau patru deținuți. Unul dintre ei a refuzat să participe la evadare.

„Se pare că a existat un plan de evadare bine organizat care a implicat și o mașină care îi aștepta lângă închisoare, ceea ce le-a permis celor doi fugari să dispară repede, profitând și de numărul redus de agenți de serviciu de la ora respective. Marocanul face parte dintr-o organizație teroristă și are de executat o pedeapsă de 27 de ani de închisoare”, a declarat Aldo Di Giacomo, secretar general al Sindicatului Poliției Penitenciare, potrivit Corriere del Mezzogiorno.

Cei doi au fost dați în urmărire de autoritățile italiene.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă