EUROSTAT Decese cu 50% peste normal în Bulgaria, cea mai puțin vaccinată țară din UE / În Lituania, Grecia și România procentul este de peste 30%

2 săptămâni in urmă 27

Cu peste 50% mai mulți oameni au murit în Bulgaria decât de obicei, în septembrie, au arătat datele oficiale, fiind țara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană și cel mai grav afectată în timpul reapariției cazurilor de coronavirus, la sfârșitul verii, transmite Reuters, citată de Rador.

Potrivit unui raport Eurostat care compară decesele suplimentare cu nivelurile pre-pandemice, Bulgaria a avut cea mai mare supramortalitate din UE, urmată de Lituania, Grecia și România – toate peste 30%.

Din septembrie, pandemia s-a agravat și mai mult în Europa de Est, Bulgaria atingând un număr record de decese zilnice provocate de coronavirus, în ultimele săptămâni.

Potrivit unui raport Statista, Bulgaria administrase de săptămâna trecută doar 44 de doze de vaccin la 100 de persoane – cea mai scăzută rată a oricărei țări europene.

Are una dintre cele mai mari rate de deces cauzate de COVID-19 pe cap de locuitor din lume, la fel ca România, cu a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din UE și unde persoanele în vârstă sunt în mod special afectate.

Supramortalitatea în întreaga Uniune Europeană a crescut la 12% în septembrie, a declarat Eurostat, urcând rapid la sfârșitul verii, de la un minim de 5% în iulie. Regiunea a atins un vârf cu o supramortalitate de 40% în noiembrie 2020.

Printre țările cu cea mai scăzută supramortalitate în septembrie au fost Suedia și Belgia. Belgia, în special, s-a confruntat cu rate mari de deces la începutul pandemiei.

Sursa: Reuters/ Rador

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă