Europol traduce alcoolemia lui Florin Cîţu, prins băut la volan în SUA: Aproximativ un litru de vodcă sau cinci sticle de vin

2 luni in urmă 49

Sindicatul poliţiştilor, Europol, arată că alcoolemia de 0,161 (BAC) cu care a fost înregistrat premierul Florin Cîţu în urmă cu 20 de ani în SUA poate însemna un litru de whiskey sau foarte multe sticle de bere.

Pe 3 decembrie 2020, Florin Cîţu a depistat de poliţiştii americani cu o alcoolemie de de 0,161, în condițiile în care limita legală era de 0,08, conform dosarului penal.

Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câțu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA: aproximativ 1 litru de tărie (whiskey, vodcă), aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

Europol:

„Fapta săvârșită de Florin Câțu nu este sub nicio formă o „simplă contravenție”, așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune. În rest, noi să fim sănătoși, că din beție ne trezim cu toții”, mai scrie Europol, pe Facebook.

„Inculpatul avea ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate. Inculpatul a făcut un Preliminary Breath Test care indica Blood Alcohol Content (BAC) peste 0,100. Inculpatul a făcut testul Datamaster şi acesta a înregistrat un BAC de 0,161”, se arată în dosarul lui Cîţu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă